Fine, aromatične pole krumpira sa suđukom, vi naravno možete korisiti bilo koju sušenu kobasicu pikantnu ili manje pikantnu po ukusu.
Sastojci:
500g većih krumpira
2-3 žlice maslinovog ulja
malo soli
1/2žličice timijana/origana
70 g tanko narezanog suđžuka ili kobase po ukusu
oko 70g naribanog sira
sitno nasjeckana peršin ili vlasac
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške, ne pre tanke.Poslagati na lim na koji ste stavili papir za pečenje, pokapati /premazati/ maslinovim uljem, lagano posoliti i poparite te posuti timijanom.Peči u zagrijanoj pećnici na 200C/20-25 min , dok ne dobije finu boju.
Poslagati na svaki krumpir fetu suđuka , posuti ribanim sirom , vratiti na 5 min. u pećnicu da se sir otopi, izvaditi, posuti sitno nasjecanim peršinom ili vlascem.
Sastojci:
500g većih krumpira
2-3 žlice maslinovog ulja
malo soli
1/2žličice timijana/origana
70 g tanko narezanog suđžuka ili kobase po ukusu
oko 70g naribanog sira
sitno nasjeckana peršin ili vlasac
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške, ne pre tanke.Poslagati na lim na koji ste stavili papir za pečenje, pokapati /premazati/ maslinovim uljem, lagano posoliti i poparite te posuti timijanom.Peči u zagrijanoj pećnici na 200C/20-25 min , dok ne dobije finu boju.
Poslagati na svaki krumpir fetu suđuka , posuti ribanim sirom , vratiti na 5 min. u pećnicu da se sir otopi, izvaditi, posuti sitno nasjecanim peršinom ili vlascem.