Predivna mliječna mozzarella sa divnim posipom od
gremolate/gremolade.Gremolada je inače posip , ekstra dodatak kojeg
najčešće vezujemo uz ossobuco i ribu to je u pravilu kombinacija korice
limuna, peršina i češnjaka /vrlo sitno nasjeckanog/, ovo je malo obogaćena verzija
.Isprobate kao doručak , finu mezu ili dip uz preprženi kruh.Uživajte u bojama i okusima.Još jedan recept sa mojih stranica na coolinarici.
Sastojci/4 osobe
2 kuglice/250g mozzarelle
1 crvena mljevena paprika/manje ljuta ili slatka
2žlice nasjeckanog peršina
1 limun korica
6-8 masline crne ili zelene/odkoštene
1/2 češanja češnjaka
1/2žličice soli
3-4žlice dobrog maslinov
Priprema:
1. Izvadite mozzarellu iz vode ocijedite je .Rukama je razdvojite na tanjuru na kojem cete
je i servirati.Lagano posolite. Napravite gremoladu: Sitno nasjeckate papriku
,masline/zelene ili crne ,Naribate češnjak ili ga protisnite .Sve stavite u zdjelicu
dodate naribanu koricu limuna ,nasjeckani peršin,maslinovo ulje.Promiješate sve
dobro. Prelite sve preko mozzarelle. Doradite slanost po ukusu.
2. Servirate uz preprženi kruh kao mezu.
3. Možete i kao prilog za mušku večeru ;-)