Sastojci:
Tijesto:
3 jaja
200g šećera
1 vanilija šećer
oko 500g brašna
na vrh noža soli
240ml ulja
1 pecivni prašak
Korica limuna/opcionalno
Čokoladno punjenje:
120ml vrhnja za kuhanje120g čokolade za kuhanje
Đem:
2-3žlice marmelade od marelicePriprema:
Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na radni stol.
Zagrijati pećnicu n 180C
Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.
Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore.
Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.
Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.