Jako fino i aromatično jelo .
Sastojci:
1 kg svinjskih kotleta
Marinada:
2 ljutike
sol,papar
3 žlice maslinovog ulja
Preljev/umak:
200ml povrtnog temeljca
2žlice senfa sa cjelovitim zrnjem
papar/po potrebi
5 kom borovica/opcionalno
10kom pimenta
1žličica sitno nasjeckanog lišća ružmarina
1/2žličice mljevenog kima
2žlice umaka od soje
1žlica worchester umaka
Priprema:
Na sitno nasjeckate ljutiku/ako nemate ljutiku možete koristiti crveni luk ili mladi luk/posolite i po paprite kotlete, namažete ih sa dvije žlice maslinovog ulja.Nauljite sa ostatkom ulja keramički pekač, po potrebi dodati još malo.Posložite kotlete u jednom sloju, pokrite i ostavite stajati na sobnoj temperaturi nekih pola sata.
Za to vrijeme pripremite preljev:
U mužar stavite borovice/ako koristite/piment ružmarin, kim mljeveni , sve lagano izradite avanom da postane sitno, ovo isto možete napraviti i u mlincu.
U zdjelici pomiješate sve mokre sastojke da se povežu zajedno sa suhim sastojcima.Ostavite stajati.
Zagrije pećnicu na 180C.Pecite kotlete nekih 20-25 minuta ovisno o debljini, jednom ih okrenete.Prelite pripremljen im preljevom meso ostavite peći još desetak minuta.
Servirati toplo uz kuhano povrće.