Sastojci:
350g beluga/crna leća
voda
prstohvat sode bikarbone
Povrće:
1 veća vezica peršina1 žlica nasjeckane svježe metvice
10-tak mini rajčica
Preljev:
5-6 žlica maslinovog ulja3 žlice soka od limuna
1žličica cimeta
1 žličica soli,papar
2ravne žličice mljevenog pimenta
na vrh noža kumina
Priprema:
Nakon sat vremena isperite , ako će te je prepržiti stavite u dovoljno veliki lonac sa malo maslinovog ulja, miješajući lagano prepržite, podlite vodom, nemojte soliti vodu, kuhate nekih desetak minuta na srednjoj vatri /naravno kad voda prokipi smanjite vatru na pola/ isprobate ako ste zadovoljni mekoćom leće , ocijedite i ostavite ohladiti.
Stavite u jednu zdjelicu sve sastojke za preljev, izmiješate dobro.Dodate leću, nar
ezano povrće i začine sve dobro promiješate.Ostavite ohladiti u frižideru sat vremena,Nakon sat vremena opet promiješate i isprobate pa doradite po potrebi, jedan veliki dio začina će leća upiti pogotovo ako nije prekuhana.
Uživajte !!