Predobre krafne, kome god sam dala recept bilo je uspješno pa da zapišem i ovdje, sviđa mi se ovaj oblik jer nema ni komadića za baciti od tijesta, a brze su i jednostavne u izradi.Ako ste ljubitelji ludih oblika tijesta moja su preporuka ove krafne sa skutom koje su odavno i ovdje i na coolinarici
/LINK/.
Sastojci:/16 kom
250g krumpira
300g brašna
50g maslaca
1/2 žličice soli
1 instant kvasac/kesica/
50g šećera
50ml mlijeka
žlice vanilija šećera
1žlica ruma
korica limuna i naranče/ja sam korstila klementinu/
1žumanjak
1cijelo jaje
Nadjev:
đem, nuttela, i sl. po ukus ja sam stavila domaći od višnje
Priprema:
Ogulite , narežite na kockice krumpir , skuhajte ga sa malo soli.Propasirati krumpir, dodati maslac, mlijeko, miješati da se maslac rastopi pa dodati jaje i žumanjak, koricu limuna i naranče, obje vrste šećera, rum i kvasac, promiješati opet da se poveže.Dodati cijelu količinu brašna pomiješanog sa soli.Miješati nastavcima za tijesto dok ne dobijete glatko tijesto po potrebi dodati još malo brašna.
P
Ostaviti tijesto dobro pokriveno dok ne udvostruči volumen, nekih 1,5h.
Prebaciti tijesto na pobrašnjenu radnu plohu, razvaljati na veličinu 35x25 cm.
Narežite na kocke 8x8 otprilike.
U sredinu stavite žličicu nadjeva.Dobro stisnite krajeve.
Pokrijete gotove trokute sa čistom krpom.Ostavite stajati 20 min.
Ispecite ih kao i klasične krafne na ulju, na srednjoj vatri, dok ne dobiju finu zlatnu boju.
Prospite šećerom u prahu.