Jedna fina ljetna priča sa svim aromama mediterana, uz to mlade tikvice, mladi krumpir, svježa rajčica i začini, svi fino hrskavo i mirisno.Uživajte u ljetu i mirisima mediterana.Sastojci za ovo jelo su za prilog vi možete naravno ovo napraviti kao glavno jelo u tom slučaju stavite veće količine i servirajte samo uz salatu meni je i to vrlo fino.
Sastojci:
300g mladih tikvica
300g mladih krumpira
150g mini rajčica
sol,papar
2 žlice ribanog parmezana
3 žlice krušnih mrvica
1 žličica origana1dcl maslinovog ulja/ne treba biti ekstra djevičansko
Priprema:
Očistite ni narežite krumpir, stavite ga kuhati u slanu vodu 10min, krumpir mora malo omekšati a ne skuhati do kraja.Ocijedite i stavite sa strane dok sve ne dovršite.
Tikvice operite izrežite na kockice otprilike iste veličine kao i krumpir.Zagrijete pećnicu na 180C, u zdjelu stavite maslinovo ulje. dodate tikcice , pomiješate da se lagano namaste, dodati prokuhani krumpir, opet promiješati na kraju dodati narezane mini rajčice. lagano promiješati.
U zdjelici sa strane pomiješati, sol,papar, ribani parmezan, krušne mrvice i origano.Sve umiješati u povrće.