Sastojci:
Juha:
1 veća mrkva
1 manja tikvica
1 zrela rajčica
1 crveni luk/srednji
2 krumpira
2 češanja češnjaka
100g celera
100g pastrnjaka
3cm svježeg đumbira
1,2 l povrtnog temeljca/voda
sol,papar
1žličica ulja
1/2žličice soli
Noklice:
50g kukuruznog brašna
40g griza
100g jogurta/čvrsti/grčki
1/4 žličice soli
prstohvat šećera
1žličica nasjeckanog peršina
1 jaje
1žlica maslinovog ulja
Priprema:
Zamiješajte sve sastojke za noklice ,poklopite ostavite da odstoji dok ne završite juhu.
Juha:
Operite i ogulite povrće ,to se odnosi i na rajčicu možete joj oguliti kožu nožićem za krumpir ili je zarezati i kratko blanširati u vrućoj vodi i tada oguliti ako vam pak ne smeta kožica slobodno je nasjeckajte bez guljenja.Nasjeckajte oguljeni krumpir na kockice ,isto uradite i mrkvom ,celerom,pastrnjakom.Naribate đumbir i češnjak.
Na ulju prepržite nasjekcani luk da uvene i lagano se zaprži.Dodate svo ostalo povrće pa nastavite kratko pirjati .Podlijete sve sa vodom ili temeljcem ,posolite i poparite .Pustite da se sve kuha desetak minuta .
Sa dvije žličice formirate noklice ako vam je smjesa rijetka slobodno dodate još malo griza.Pustite da sve zakuha još jednom ,poklopite ,smanjite vatru na najmanje i pustite da noklice kuhaju još deset minuta na najmanjoj vatri pokriveno.
Servirate toplo.