Sastojci:
500g špecli
2 manja luka
100g brašna/glatko/
sol,papar
5 jaja
100g narezanog špeka/pancete
1žlica nasjeckanog peršina
na vrh noža naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
Skuhate špecle u slanoj vodi dok ne isplivaju, ocijedite ih dobro.Prođite par puta rukama ili vilicom kroz špecle da se odlijepe.Pustite da se ohlade.
Narežite luk na sitno.Zagrijete malo ulja u tavi pa na njemu propirjate luk i špek, dok luk ne omekša.Pustite sa strane da se ohladi.
Narežite na sitno peršin.Pomiješate sve sastojke sa špeclama , po potrebi dodati malo više brašna,smjesa vam mora biti gusta ali ne pregusta da možete formirati male palačinke.
Zagrite par žlica ulja u teflon tavi , vadite žlicom popečke.Pecite sa jedne strane dok ne dobiju finu boju, okrenete pa nastavite peći i sa duge strane.Popečke izvadite na papir za pečenje da se dodatno ocijedi.
Servirati uz goveđi gulaš sa graškom .