Sastojci:
450 g glatkog brašna
155ml mlakog mlijeka
1pecivni prašak
1/2žličice soli
4 žlice šećera
5 žlica ulja
1 jaje/L
1 instant kvasac
Nadjev:
100g preprženi nasjeckanih ili krupnije mljevenih lješnjaka
1žličica cimeta
1žličica cimeta
80g smeđeg šećera
80g maslaca
Priprema:
Tijesto:
u zdjelu prosijate brašno, dodate šećer, intsant kvasac i sol, pomiješate pa dodate jaje, ulje i mlako mlijeko, zamijesite glatko mekano tijesto koje se ne lijepi po potrebi dodati još malo brašno.Vratiti tijesto u zdjelu koju ste lagano po brašnili, pokriti prozirnom folijom i staviti na toplo mjesto nekih 45 min.
Nadošlo tijesto izručiti na radnu plohu na koju ste stavili malo brašna.Razvaljati na prst debljine/možda malo tanje/ u pravokutnik.Naribati po tijestu maslac.Posuti ravnomjerno smeđim šećerom, cimetom i nasjeckanim lješnjacima, sve pritisnuti lagano dlanovima da se poveže.
Zarolati u roladu.Podijeliti roladu na 4 dijela.Od svakog dijela razrezati 6-7 dijelova.
Kalup za kuglof zamastiti u njega ubaciti mjestimično krugove tijesta, pokriti prozirnom folijom, ostaviti još pola sata stajati na toplom mjestu.
Zagrijati pećnici na 180C.Kuglof peći nekih 30 min , provjeriti ražnjićem da li je pečen.Ostaviti da se ohladi u kalupu a potom izvaditi na tanjur.
Kalup za kuglof zamastiti u njega ubaciti mjestimično krugove tijesta, pokriti prozirnom folijom, ostaviti još pola sata stajati na toplom mjestu.
Zagrijati pećnici na 180C.Kuglof peći nekih 30 min , provjeriti ražnjićem da li je pečen.Ostaviti da se ohladi u kalupu a potom izvaditi na tanjur.