Simit sam objavila davno na coolinarici sa zaatarom ovo je malo drugačija verzija.Simit vam je jednostavna kombinacija običnog lagano kiselog dizanog tijesta sa sumacom ili ako nemate sa malo soka od limuna i slatke glazure od pekmezi u kojeg uranjamo simite ako nemate pekmezi, koristite med il melasu, te bogato umočen u sezam, ja sa koristila integralni sezam vi napravite po želji.
Sastojci:/12 kom
200ml mlake vode
100ml ulja
200ml mlakog mlijeka
1žličica šećera
1žličica sumaca ili jedna žličica soka od limuna
1žličica soli
1 instant kvasac/kesica
480-500g glatkog brašna
Za umakanje:
1žličica pekmezi/med, melasa
100ml vode
sezama dosta
Priprema:
Tijesto ostaviti stajati 1h, najbolje prekriti posudu sa tijestom prozirnom folijom, potom saviti posudu na lončić sa vodom koji smo prije toga zagrijali do ključanja , odložiti sa strane.
Tijesto izručiti na dasku, odvojiti 24 kuglice, svaku kuglicu raširiti u trakicu.Trakice spojiti, zarolati jednu oko druge, vrhove spojiti u prsten.
Pomiješati pekmezi/melasu ili med/ sa vodom.Umočiti svako pecivo u tekućinu a potom u sezam.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200C/20 min ili dok ne dobiju finu zlatnu boju.