utorak, 31. svibnja 2016.

Izraelski" Krembo"


4 osobe

Izraelska kuhinja


Sastojci:

70g gorki kakaa u prahu

240ml vode

250g šećera

200g maslaca

8 žutanjaka

190g glatkog brašna

1 pecivni prašak


Krema:

8 bjelanjaka 

300g šećera

2 praška za puding

Preljev:

50g kakaa

100g čokolade

50g šećera

80ml vode

100g maslaca

Postupak:

Odvojite žumanjke od bjelanjak.U lončić stavite maslac ,kakaa,vodu ,šećer ,pustite da se sve otopi i poveže.Maknete sa vatre.
Izmiješate lagano žumanjke pa dodate brašno pomiješamo s a pecivnim praškom izmješajte kratko pa dodate otopljenu smjesu.Nastavite miješati dok se sve ne poveže u glatku smjesu.
Stavimo peći na 160C/25 min u protan koji smo prije toga zamastili i po brašnili ili stavili papir za pečenje veličine otprilike 35x35cm.Pustimo da se biskvit ohladi narežemo na tri dijela.
Za to vrijeme izradimo dobro bjelnajke sa šećerom dok pod prstima ne osjećamo više šećer pa dodamo puding izmiješamo u glatku smjesu.Stavimo dobivenu smjesu u slastičarsku vrećicu .Odkinemo vrh.Radimo trake od bijelnjaka po principu 5/3/2,na dnu 5 traka ,pa tri tri trake u sredini i na vrhu dvije trake.Vratimo u pećnicu na 140C da se sve peče još 15 min.da meringa bude sjajna i glatka da se izvana ispeče/nasmije potamniti.

Kad je gotova izvadite kolač i ostavite ga ohladiti .Napravite preljev tako da sve sastojke osim čokolade stavite u lončić zagrijete i otopite ,maknete sa vatru pa dodate nasjeckanu čokoladu miješate dok se čokolada ne rastopi a onda pustite da se malo ohladi.Lagano ohlađeno prelite preko meringe .Pustite da se sve hladi sat /dva u frižideru.
Servirate ohlađeno i narezano  toplim nožem kojeg ste zagrijali u vrućoj vodi obrisali kuhinjskim papirom.

petak, 27. svibnja 2016.

Ražnjići od tikvica i piletine

4 osobe

Sastojci:


2-3veće tikvice

2 žlice sirnog namaza /mladi si

1/2žličice kopra

1 žličica peršina

2žlice kiselog vrhnja

50 g ribanog sira/laganiji ili parmezan

1češanj češnjaka

sol,papar

maslinovo ulje

Priprema:

Narežite tikvice na duge trake .Posolite ih i poparite te lagano premazite maslinovim uljem.Posložite ih na protvan ,stavite peći u zagrijanu pećnicu na180C/5 min.tek toliko da tikvice lagano omekšaju da ih možete rolati.Napravite smjesu od sira :pomiješate sirni namaz ,kiselo vrhnje ,ribani sir ,sol i papar.
Pileće filete lagano potucite batićem za meso .Posolite i poparite te narežite na debljinu tikvice.
Tikvice premažete sirnim nadjevom stavite trakicu piletine ,zarolajte .Nabodete na ražnjić stavljajući prvo na spoju.
Na svaki ražnjić stavite po dvije rolice .Rolice stavite peći na papir za pečenje na 180C/25 min.
Servirate uz kuhano povrće ili salatu.

četvrtak, 26. svibnja 2016.

Kantonese riba na pari


4 osobe

Kineska kuhinja


Sastojci:

500g fileta ribe

2 žlice nasjeckanog đumbira na trakice

4-5 grančica svježeg korijandra

3 žlice soja umaka

1/4žličice soli

1/4žličice šećera

4žlice vode

2 žlice sezamovog ulja

Povrće po želji /paprike ,mladi luk i sl.

Priprema:

Očistite ribu od  ljuski i iznutrice ,dobro je operite i osušite .Filetirajte ribu ,za to će vam trebati oštar nož počnite od leđne peraje pa oštrim nožem zarežite po kosti do kraja .Ribu možete oguliti i od kože ako vam je to problem kožu samo zarežite na par mjesta da se tokom pripreme ne deformiraju fileti .Očistite filete od ostalih kostiju prelazeći nježno prstom ,izvucite kosti pincetom /nemojte kopati po filetu.Formirate filete na fete koje će moći stati u stemer.
Nasjeckajte na julijen/trakice đumbir i mladi luk  ,narežite korijandar,Pomiješate soja umak ,šećer ,sol i vodu u malu zdjelicu da se sve poveže ,Odložite do korištenja .Nasjeckajte još svježeg povrća po želji za kasnije.

Ribu stavite u stemer,ja imama od bambusa na njega prije nego stavite ribu stavite papir za pečenje kojeg ste formirali u oblik i izrezali da ima po sebi rupice .Ako koristite metalni savjetujem vam da u tom slučaju ribu stavite na tanjur pa da je tako kuhate .Inače osim papira za pečenje kao podlogu možete koristiti i lišće kupusa i sl.samo pazite namirnice nekad povuku intenzivnu aromu kupusnjača.Izaberite po želji.
Po ribi možete posuti dio nasjekcanog đumbira ,korijandra i mladog luka.Ribu poklopite i stavite na wok u koji ste stavili vodu .Kad sve prokuha smanjite vatru pa pustite da se riba kuha 10 min.Možete oko stimera staviti jedan savijeni ručnik da zadržite svu paru .

U woku zagrijete ulje pa na njemu prepržite đumbir ,kratko samo da zamiriše dodate mladi luk i prpremljeni umak od soje ,pustite da sve kuha nekih 30sek.

Izvadite ribu na tanjur za serviranje ,prospite je ostatkom narezanog povrća ,sve prelite pripremljenim umakom od soje.Pokapate sezamovim uljem.
Uživajte uz rižu ili tjesteninu.


srijeda, 25. svibnja 2016.

Patlidžan sushi


Fuzijska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

2 patliđan

150g riže/sushi riža/arborio

4žlice maslinovo ulja

1 krastavac/svježi

150g sirnog namaza 

1 češanj češnjaka/protisnuti

1/2žlice nasjeckanog kopra

2žlice soja umaka

2žlice kečapa

Priprema:

Skuhate rižu lončiću sa vodom.Pustite da se lagano ohladi.Operite i narežite patliđan na duge fete.Potopite ih u hladnu vodu koju ste prije toga posolili sa žličicom soli.Ostavite da odstoji 15 min.

Osušite trake patliđana pa ih prepržite sa svake strane na vrućem ulju da postanu elastične.ponavljajte dok sve ne potrošite .Pustite da se ocijede na kuhinjskom papiru.U zdjelici pomiješate sir ,malo soli,papar i protisnuti češnjak.Promiješate da se sve poveže ,naribate krastavac malo ga posolite.
Prepečene trakice patliđana premažete sirnim namazom ,pospete naribani krastavcem i nasjeckanih koprom.Vlažnim rukama napraviti mali valjak od riže pa je stavite na jedan kraj ,zarolajte patliđan.
Ponavljate postupak dok ne potrošite sav patliđan ,namaz i rižu.Složite na tanjur ili platu.
Pomiješate umak od soje i kečap u umak.
Servirate ohlađeno sa umakom od soje i kečapa .



ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

"Balalajka"piletina


Ruska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

4 kom /polovice pilećih prsa

150g heljdine kaše

400ml vode

500g gljive svježe

1 luk

500ml vrhnja za kuhanje

2žlice ulja

1žlica maslaca

sol,papar

Priprema:

Operite heljdu hladnom vodom.Stavite je kuhati u posudu na vatru zajedno sa 400ml vode ,kad prokuha posolite je ,smanjite vatru na najmanje ,poklopite pa pustite da se heljda skuha i da upije svu vodu i omekša..
Za to vrijeme pripremite pileća prsa.Očistite ih viška masnoće ,zarežite po sredini pazeći da ne zarežete do kraja ,napravite džep ,lagano ga raširite.Odvojite i male dijelove piletine kojima ce te kasnije zatvarati filete.Sve posolite i popaprite.
Zagrijete ulje i maslac  u tavi ili woku .Operite i nasjeckajte gljive .Ogulite i nasjeckajte luk na sitno.Izdinstajte luk na ugrijanoj masnoći dok se fino ne uprži ,dodate nasjeckane gljive pa nastavite pržiti dok sva tekućina ne ispari iz gljiva i one se fino uprže.Dodate par žlica dinstanih gljiva u u heljdu ,promiješate da se poveže ,posolite i poparite po ukusu.Pustite sa strane da se malo smjesa ohladi.
Nadjenete piletinu heljdom.Poklopite malim dijelovima piletine.
Zagrijete grill-tavu sa jako malo ulja ,stavite nadjevenu piletinu .Na piletinu stavite lonac ili tavu da je lagano stisne i da se i ona tako peče da bi se lagano spljoštila/pazite da ne pretjerate sa težinom/Prepržite piletinu sa jedne i druge strane da uhvati lijepu boju.
Preprženu piletinu stavite u tavu sa gljivama podlijete sve sa vrhnjem za kuhanje ,posolite i poparite po ukusu,pa pustite da se sve kuha nekih 10min.
Servirate piletinu sa finim umakom uz ostatke nadjeva.


Küçük Somun

 

4 osobe 

Turska kuhinja

Sastojci:



250 ml tople vode

200ml toplog mlijeka

40 ml ulja/obično

1 jaje/žumanjak

1 instant kvasac/10g

1,5 žličica soli

1 žličica šećera

oko 800 g brašna

Premaz:

1 bjelanjak

2 žličice vode

malo soli


Priprema:


Zagrijete vodu i mlijeko stavite u zdjelu ,dodate jaje,sol,šećer ,ulje ,lagano miješate drvenom žlicom da se sve poveže.
U drugu zdjelu dodate izvagano brašno pa ga dobro izmješajte sa kvascem .Dodate svu pripremljenu tekućinu pa zamijesite tijesto .Možda će vam trebati još jedna žlica brašna da dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi.Tijesto još kratko mijesite na pobrašnjenoj podlozi da postane baš fino glatko .Pokrijete ga kesom ili čistom krpom i ostavite na toplom stajati pola sata.
Nakon pola sata tijesto premjestite i podijelite na 12 dijelova .Svaki dio razvaljajte u mali kruščić .Stavite kruščiće na protvan za pečenje na koji ste prije stavili papir za pečenje.Pokrijete čistom krpom i ostavite stajati 1h.
Nadošle kruščiće narežete oštrim nožem.Premažete sa mješavinom bjelanjaka,soli i vode .
Stavite peći u zagrijanoj pećnici na 190C/dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po protvanu.

nedjelja, 22. svibnja 2016.

Raščupana pita od jagoda

Sastojci:

Tijesto:


160g griza

160g brašna

200g šećera

1žlica praška za pecivo

200g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

2 pune žlice otopljenog maslaca

3 jaja

prstohvat soli

Nadjev:

250g kiselo vrhnje/20%

300g jagoda /voće po želji/+par jagoda za ukras

50-100g šećera u prahu

1 vanilija šećer

2 žlice nasjeckanih oraha /lješnjaka i sl/opcionalno


Priprema:

U dublju zdjelu stavite jaja i šećer izradite ih pjenasto .Dodate jogurt/kiselo vrhnje pa izmješajte zajedno da se poveže.
Zajedno pomiješate griz,brašno ,prstohvat soli i pecivni prašak  pa sve zajedno dodate u smjesu na kraju dodate otopljeni maslaca.Dobro promiješate pa sve stavite u kalup za torte/22cm /koji se prije toga premarali maslacem i lagano po brašnili.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/oko 35 min/ provjerite čačkalicom.

Gotovi biskvit pustite da se ohladi pa ga izdubite tako da ostavite tijesto debljine oko2 cm.
Izdubljeni biskvit namrvite na sitno .Jagode operite i nasjeckajte na kocke.Ako koristite orahe i njih nasjeckajte .U zdjelu stavite kiselo vrhnje i šećer u prahu ,izmiješate da se poveže /slatkoću doista doradite po svom ukusu/ pa dodate biskvit i jagoda ,sve izmješajte pažljivo zajedno .
Nadjenete izdubljeni biskvit.
Nasjeckajte ostale jagode na veće komade pa ih naizmjenicno nabodete po nadjevu .Možete posuti sa krupno nasjeckanim orasima.
Pustite da se sve dobro ohladi .

srijeda, 18. svibnja 2016.

Šarena pita od piletine i tikvica



4 osobe


Sastojci:

500g piletine/fileti karabatka i prsa/

1srednja tikvica

1 veća mrkva

1 rajčica

80g sira na fete/šnite

200g kiselog vrhnja/20%/za premaz i preljev

1 žlica senfa

1 manji luk

2 jaja/L/

sol,papar

1žličica timijana 

1 naribani češanj češnjaka

1/2žličice đumbira

prstohvat ljute papričice

Priprema:


Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine  debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/.Sir narežite na trakice/po pola/.
Počnite slagati:
U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica,sira  i mrkve ,radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje,nemojte previše zbijati.Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir ,tako da doista nije nekakav problem.Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu .


Za preljev:povežite zajedno kiselo vrhnje ,sol,papar,đumbir,češnjak ,ljute papričice  ,senf i jaja .Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.

utorak, 17. svibnja 2016.

Fetaki peciva




4 osobe 

Grčka kuhinja

Sastojci:


Tijesto:

100g feta sira

300g brašna 

1 žlica šećera

5g instant kvasca

1/2žličice soli 

150ml tople vode

2 žlice maslinovog ulja

Premaz:

4 žlice maslinovog ulja


Premaz:

Napravite tijesto .u zdjelu razmrvite na sitno feta sir.U drugu posudu dodate prosijano brašno sa solju pa dobro promiješate .U sredinu napravite udubljenje pa dodate vodu ,kvasac i šećer ,ostavite stajati par minuta da se kvasac aktivira .Dodate maslinovo ulje ,miješate da se poveže sve u glatko tijesto po potrebi dodate još malo brašna/to ovisi o količini vode u feta siru/.Pustite da se tijesto diže pola sata .Nakon toga ga podijelite na dva dijela ,razvaljajte tanko na dimenzije otprilike 50x40cm.Premažete sa dvije žlice maslinovog ulja/rasporedite fino rukom da cijelo tijesto bude premazano.






Zarolajte tijesto po dužoj strani ,usko.Tijesto prvo izrežete na pola ,potom svaki dio poprečno a onda onda opet na pola ,tako da dobijete 8 kom.


Komadiće tijesta prije motanja malo rastegnite a onda omotate kao ružicu ,zadnji kraj možete podviti ispod.

Ostavite stajati zarolano tijesto 10 min.na protvanu .Pecite u zagrijanoj pećnici na 190C/30min

ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

"CHEESECAKE" kofte


4 Osobe

Sastojci:

Meso:


500g mljevenog mesa

1 naribani manji luk

2 češnja češnjaka/pritisnuti

2 žlice naribanog tvrdog sira

1 jaje

krušne mrvice/po potrebi

1/2žličice kumina

sol,papar

malo ljute paprike/opcionalno

Nadjev:

150g krem sira

250g ribanog topljivog sira

Priprema:

Pripremite meso :u posudu stavite meso pa dodate sve ostale sastojke .Sve dobro izradite rukom u postojanu smjesu koja se da oblikovati .Po ukusu dodate sol,papar i ljutu papriku Isprobate začinjenost mesa tako da komadić smjese pretečete na suhoj tavi .Po potrebi dodatno posolite i poparite .Ako se meso ne da oblikovati dodate malo krušnih mrvica.
Meso formirate u kugle i stavite na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .Svaku kuglice pritisnite žlicom da dobijete udubljenje ,dodatno oblikujte rukom da dobijete fine pitice .
Pomiješate sir sa ribnim sirom ,po potrebi malo posolite .Stavite smjesu u udubljenje koje ste napravili žlicom .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /40min /to naravno ovisi kolike su vam veličine kofte.
Servirate toplo uz povrće,nemojte ih prepeći kao što se meni dogodilo sa drugom turom.

Patates Ezme

4 osobe

Turska kuhinja


Sastojci:

3-4 srednja krumpira 

4 žlice suhog grožđa/suvice

2 mlada luka

2 žlice nasjeckanog peršina

3-4 žlice maslinovog ulja

sok od limuna

1žličica kopra

sol,papar i malo ljute paprike


Priprema:

Stavite grožđice u vruću vodu na pola sata.Skuhate krumpir u ljusci.Ogulite ga i izradite vilicom na manje komade.Pustite da se sve malo ohladi pa dodate začine,grožđice ,posolite i popaprite .Dobro sve promiješate pa dodate ulje i sok od limuna,doradite sve po svom ukusu dodavajući ulja i soka od limuna. Servirate hladno .

subota, 14. svibnja 2016.

Sicilijanska pečena piletina na kruhu



4 osobe

Talijanska kuhinja

Sastojci:

6-8 komada piletine/batak ,karabatak i sl./

200 -300g starog kruha/ciabatta/

Marinada:

3žlice maslinovo ulja

5 zrna pimenta /svježe mljeven/

1žličica soli

1 velika grančica ružmarina/listići/

4 češnja češnjaka/sitno nasjeckana/

Ostalo:

3 glavice luka

Priprema:

U posudu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro promiješate da se sve poveže.Dodate piletinu ,sve promiješate da se piletina prožme marinadom ,pokrijete prozirnom folijom  i ostavite stajati 15 min.

Narežete ili natrgate kruh rukama u posudu za pečenje.Na kruh stavite komade piletine ,prelijete sve marinadom.Pečete u zagrijanoj pećnici na 190C/20 min.
Narežete luk na srpaste fetice .Nakon 20min.izvadite piletinu dodate svu količinu luka.Dobro promiješate ,smanjite temeraturu na 180C i vratite u pećnicu na još 25-30min.Po potrebi koji put promiješate dok se peče.
Servirate toplo uz fini kruh i umak
.

petak, 6. svibnja 2016.

Terina od piletine i gljiva

Sastojci:

oko 500 g piletine /fileta

200g gljiva/šampinjoni

100g luka

1/2 konzerve kukuruza

250g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

2 žlice brašna

100g ribanog sira

sol,papar 

1 češanj češnjaka

1/2žličice suhog timijana/origana

1 žlica maslinovog ulja


Priprema:

Rastanjite pileće meso /ako niste spretni kupite gotove pileće šnicle/ posolite ga i poparite ,preko prozirne folije lagano ga potucite batićem za meso da se rastanji dodatno.
Premazite duguljasti kalup za kruh/terinu /25 cm,ako imate veći terina će biti malo plića/ ,složite filete da da jedan dio pada preko ivica kalupa/na bočne strane kalupa ne stavljate.Ostatak fileta odložite trebati će vam za slojeve.  .
Gljive nasjeckajte pa ih propirjajte na malo maslinovog ulja uz dodatak soli ,papra ,timijana i češnjaka .Pustite da se gljive dinstaju dok ne izađe sva voda iz njih i one ostanu gotovo suhe .Maknite sa strane pustite da se lagano ohlade.
 U zdjelici promiješate grčki jogurt,sol,papar,brašno i naribani sir da se poveže .
Slažite:
Stavite na filete 1/3 nadjeva od jogurta  /zagladite,stavite svu količinu gljiva ,po gljivama poslažete ostatak pilećih fileta .Stavite 2/3 nadjeva ,prospite ocijeđeni kukuruz i ostatak nadjeva.Sve zagladite .
Zagrijete pećnicu na 200C.
Prebacite ostatak piletine sa ivica preko terine da bude fino ušuškana prekrijete terinu alu-folijom.Stavite u dublju veću posudu pa ulijete vodu da kalup bude 2/3 visine kalupa/banja marija/Stavite sve u pećnicu kuhate 1 h.Nakon sat vremena otvorite /maknite alu-foliju /pazite na paru .Pustite da se peće još 15 min otklopljeno.
Izvadite terinu iz pećnice ako ima vode u kalupu iscijedite je pažljivo .Pustite da se terina hladi 20Min.Okrenite je na tanjur za serviranje.
Terina je fina topla i hladna .

srijeda, 4. svibnja 2016.

Fina torta od jagoda/Biskupova kapa


Sastojci:

Biskvit:

7 jaja

250g šećera

350g brašna

prstohvat soli

Krema:

500ml mlijeka

200g šećera

6 žutanjaka

6 listova želatine 

70g brašna

kora limuna


Umak za natopiti kore:

350ml vode

100g šećera

100ml liguer di strega /limoncelo

Crveni preljev:

500g jagoda

200g šećera

15g želatine

1 žlica soka od limuna


Priprema: Biskvit:

Razdvojite jaja bjelanjke od žumanjka .U zdjelu stavite žumanjke pa ih dobro izradite sa šećerom dok ne postane sve bijelo .Dodate brašno ,povežite zajedno .Istucite dobro bijelanjke sa malo soli dok ne postanu čvrsti.Polako miješajući žlicom povežite sa pripremljenom smjesom sa žutanjcima,pazite da to radite postepeno i lagano da vam ostane što više zraka u smjesi .Zagrijete pećnicu na 180C .Stavite smjesu u kalup 24/26 ovisno koliko velike želite tortu .Pecite je nekih 20/35 min.Provjerite štapićem za ražnjiće dali je pečeno.Ostavite biskvit da se ohladi .Ohlađeno prerežete na tri dijela .

Dok se peku koru napravite preljev za kore .U lončić stavite liker dodate vodu i šećer pustite da sve kratko kuha dok se šećer ne rastopi.Ostavite da se ohladi.
Ohlađene kore natopite dobro pripremljenim preljevom .Ostavite da odstoje pola sata .
Napravite crveni preljev:
U lonac stavite očišćene oprane,narezane  jagode,dodate šećer ,sok od limuna.Pustite da sve prokuha pa ispasirajte štapnim mikserom .Želatinu natopite u hladnoj vodi da nabubri .Stavite u vruću smjesu dobro promiješate .Stavite u hladnjak da se do pola stisne pa prelije preko gornjeg biskvita ,pustite da se stisne /ja sam to radila u kalupu/.Sa ostatkom preljeva premažite i ostale kore.
Napravite kremu.
Stavite da se zagrije mlijeko .Izradite žumanjke sa šećerom dok se šećer skroz ne otopi.Dodate brašno nastavite još kratko miješati da se sve poveže.Dodate šećer vaniliju i koru od limuna .Prelite miješajući dio mlijeka u zdjelu sa jajima ,povežite mikserom.Prelite sve u lonac pa nastavite na srednjoj vatri kuhati dok se krema ne stisne.
Pustite da se krema skroz ohladi.U ohlađenu kremu stavite ,otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje.
Nadjenete tortu .Na tanjur stavite prvu koru ,stavite obruč od kalupa, premažete sa polovicom preljeva od jagoda  stavite polovinu kreme .Po njoj stavite komadiće jagoda .Stavite drugu koru ,premažete ostatkom preljeva i ostatkom kreme ,prospite sve nasjeckanim jagodama .Na vrh stavite premazanu koru sa preljevom od jagoda.
Stavite u frižider na 2 h da se sve stisne.




Piletina B&P


4 Osobe 

Talijanska kuhinja

Sastojci;

500g pilećih fileta/fino izrezanih

50ml svijetlog piva

1 mali limun/sok 

2 žlice brašna

2 žličice maslinovog ulja

50g maslaca

1 žličica nasjeckanog peršina

sol,papar

Priprema:

Rastopite maslac sa maslinovim uljem pustite da se zagrije.Filete fino oblikujte,posolite ih i poparite  pa ih uvaljajte u brašno ,višak stresite.Prepecite na ugrijanoj masnoći do fileti ne budu fino pečeni i dobiju lijepu boju 
.Podlijte sve sa pivom i sokom od limuna ,smanjite tempretauru pustite da se sve par minuta kuha ,dodate s nasjeckanim peršin još malo posolite i poparite .
Servirate toplo ,prelivene umakom uz prilog po želji /najbolje neko kuhano povrće. 

Comments system

Disqus Shortname