Sastojci:
Meso:
300g/mesa/piletina svinjetina
250g gljiva/bambusovih izdanaka
1zelena paprika/babura
1 češanj češnjaka
Marinada:
1,5 žličica soja umaka/light soja umak
1,5žličica sake
1,5žlica gustina
1žlica ulja
Stir-fry umak:
2žlice soja umaka
prstohvat /malo soli
1/2žlice šećera
3žlice sake
1žličica oyster umaka/umak od kamenica
Priprema:
Pomiješate sve sastojke za stir -fry umak/odložite do korištenja.
Narežite meso na trakice ili koristite mljeveno /pogledajte uvod/.Meso prelijete sa sakijem i soja umakom/marinada.Dobro promiješate .Zagrijete ulje u tavi pa na njemu prvo prepržite češnjak .
Meso prebacite u zdjelu sa gustinom promiješate .Pržite meso malo po malo na zagrijani wok ,gurajući preprženo na stjenke woka.
Kad je meso promijenilo boju dodate povrće.Nastavite pržiti još par minuta da povrće malo omekša .Promiješate stir fry umak pa ga dodate u meso .Pustite da sve kratko kuha da se umak zgusne .Servirate uz kuhanu rižu.