Fino dinstano povrće i "rezanci", spezle iliti krpice, ručak gotov u deset minuta fin i lagan za ljetne vrućine.Umjesto vodom od kuhanja podlijevati možete i nekim povrtnim temeljcem.
Sastojci:
Tijesto:
500g brašna
1/2žličice soli
1,5dc vode
Povrće:
1 paprika
1 balancana/10min namočena u slanoj vodi/
1 tikvica
1 luk
2 češanja češnjaka
sol, papar
1žlica nasjeckanog peršina
200g bukovača /gljive po ukusu/
1žličica maslaca
1žličica maslinovog ulja
Priprema:
Napravite tijesto tako da zamijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi.Operite povrće.
Balancanu narežite na prst debele fete/šnite pa potopite u slanu vodu/o tome sam već puno puta pisala naime to je blisko istočni pristup tretiranju balacana prije pečenja, ovako namočene one ostaju sočne izgube svu gorčinu i budu jako fine i manje pikantne/.
Zagrijete lonac sa slanom vodom do ključanja , malo smanjite vatru , dodate malo ulja.Tijesto raširite neka ne bude tanko, pa čupkate trgance ili kao ja režite nožem na veličine po želji , ja sam rezala na trokute veće i manje da baš izgledaju rustikalno.Bacajte ih u slanu vodu kuhate nekih 5-6 min.Ocijedite.Sačuvate dio tekućine od kuhanja.Krpice lagano odvojite prstima da se ne poljepe.
Zagrijete tavu sa maslacem i maslinovim uljem, dodate sitno nasjekcani luk, pirjate da uvene, dodate nasjecne na kockice gljiva, balcane, tikvice, papriku .Pirjate dok sve lagano ne uvene i omekša, dodate češnjak, timijan, pa podlijte vodom od kuhanja/2-3žlice/, posolite i popaprite po želji.U tavu stavite krpice, pokrečite ih da se obavije umakom i masnoćom, opet isprobate okus, posolite i popaprite po ukusu.