Lungic zarolan u feta sir ,izuzetno fino jelo koje kad se ohladi može biti narezak uz salate .Pazite na vrijeme pripreme jer lungicu doista jako malo treba da se ispeče.Inače ovo jelo možete raditi i sa telećim lungićem .
Sastojci:
350g lungića/svinjski/teleći
200g feta sir
2žlice mrvica
1 češanj češnjaka/naribani/potisnut
1žličica sitno nasjekcanog svježeg peršina
1/2žličice timijana
sol,papar
2 jaja
Priprema:
Očistite meso od žilica i eventualne masnoće.Posolite ga i popaprite .
Napravite koricu od feta sira.Zagrijete pećnicu na 180C.
Nauljite papir za pečenje.U zdjeli smrvite feta sir ,dodate jaje ,mrvice ,peršin,timijan ,češnjak i po potrebi posolite i poparite/sve to ovisi naravno o slanoći feta sira.Ako ste zadovoljni rastanji te smjesu na papir za pečenje/neka bude veličine lungića i dovoljno široka da ga kasnije možete omotati.Stavite u zagrijanu pećnicu na 15-20 min.
Pripremite alu-foliju ,lagano je premažete uljem.Lagano zapečenu smjesu za koricu izvadite ,pustite da se malo ohladi i premjestite na alu foliju ,stavite lungić/premažete žumanjkom/ i zarolajte ga u palačinku.Sve zamotate u alu -foliju.
Nastavite peći u zagrijanoj pećnici još 35-40min.Narežite ohlađeno ili mlako.Servirate uz razne salate.