Prefini turski čajni kolač.
Sastojci:
Tijesto:
200 g šećera u prahu
3 jaja
prstohvat soli
210 g gustog jogurta
170 ml suncokretovog ulja
3 ravne žlice gorkog kakaa
1 vanilija šećer
1 pecivni prašak
220g glatkog brašna
Bijeli krema:
400g grčkog jogurta/kiselo vrhnje
3 ravne žlice šećera u prahu
2 ravne žlice brašna
2 jaja
1 vanilija šećer
Priprema:
Tijesto:odvojite žumanjke od bjelanjaka.U zdjelu sa žutanjcima dodate šećer i šećer vaniliju, miješate dok se sve ne poveže pa dodate jogurt i ulje ,nastavite miješati da se spoji .Pomiješate zajedno brašno ,kakao,pecivni prašak i sol pa ga dodate u smjesu sa žutanjcima.
Bijela krema:sve sastojke povežite u zdjeli da dobijete glatku smjesu.
Pripremite lim tako da ga namažete maslacem i pospete brašnom ili da stavite papir za pečenje.
Prebacite smeđu smjesu na lim za pečenje/otprilike 20x30cm/ bijelu kremu stavite u kesicu za ukrašavanje kolača ili običnu kesicu za zamrzavanje samo otkinete vrh široko pa napravite kocke po smeđem tijestu tako da u sredini svake kocke se vidi smeđi dio.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C nekih 35-40min.Uživajte uz kavu ili čaj.