Sastojci.
6 jaja
4-5 srednjih krumpira
4 mlada luka ili srednji luk
sol,papar
4 žlice maslinovog ulja
1 jaje za omlet
Krema od tune:
1 konzerva tune u vlastitom soku
2lice majoneze light
1žličica maslinovog ulja
sol,papar
1/4žličice kopra/opcionalno
1 malo protisnuli češanj češnjaka
sol,papar
Priprema:
Operite i ogulite krumpire pa ih narežite na tanke šnite .Nasjeckajte na sitno luk.Zagrijete u tavi ili loncu maslinovo ulje pa stavite krumpir posolite ga .Pirjajte/pecite krumpir nekih desetak minuta dok ne omekša i dobije finu boju.Procijedite ga od masnoće /masnoću vratite u tavu a krumpir ostavite da se lagano ohladi.
U zdjeli istucite jaja/6kom ,posolite i poparite/ja malo više popaprite jer meni je to fino sa krumpirom vi po želji/naravno dobro bi bilo da je svježe mljeveni papar.Vratite smjesu u tavu ,pecite na zagrijanom ulju dok ne uhvati sa donje strane finu boju /ja u ovom slučaju zagrijem pećnicu na 250C na grill prognam pa stavite par minuta zapeče gornju stranu tortilje/vi naravno možete okrenuti kao veliku palačinku pazite jer je ulje vruće najbolje će biti da stavite tanjur ili ravni poklopac pa okrenete i vratite tortilju da se zapeče i sa druge strane.
Stavite na tanjur za serviranje da se malo ohladi a vi napravite kremu od tune tako da sve sastojke fino pomiješate sa ocijeđenom tunom posolite i poparite po ukusu te po želji dodate kopra/nije baš po tradiciji/.
Premažete cijelu tortilju finom kremom .Ispecite fini omlet od jednog jaja pa stavite preko kreme.Ukrasite po želji.
Servirate tortilju mlaku ili ohlađenu.
Narežete po želji.