Fino narezana rajčica posložena na tanjur posebno i aromatično začinjena, servirana sa salatom i kiselim vrhnjem, osvojit će vas na prvu, bilo da treba fino lagano predjelo uz preprženi kruh ili prilog uz glavno jelo.Začin koji se koristi odnosno francuska mješavina 4 začina /koja je naravno potekla sa Bliskog istoka/su jednostavne kombinacije papra/bijelog ali može i crni/ muškatnog oraščića, mljevenog đumbira i češnjaka.Za hrabrije papar možete zamijeniti mljevenim pimentom a đumbir cimetom, no trebati će vam vremena i umješnosti da izbalansirate cimet sa ostalim začinim jer on je dosta intenzivan a i pretjerano cimeta stvara gorčinu u ustima i otupljuje okus.Ove kombinacije začina pronaći će te u finim francuskim terinama, paštetama, varivima i umacima.Ne oklijevajte isprobavajte, kombinirajte, guštajte.
Sastojci:
5 finih rajčica/možete kombinirati vrste/
4začina:
na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
1/4žličice bijelog papra/svježe mljeveni/može i crni
1/2žličice mljevenog đumbira
1/4 žličice mljevenog češnjaka
2 žlice kiselog vrhnja
2-3žlice maslinovog ulja
cvijet soli/sol
malo rikule ili tvrđe salate po ukusu
Priprema:
Promiješate kombinaciju začina 4 blaga odložite sa strane.Operite rajčice, osušite ih kuhinjskim papirom.Narežite/oštrim nožem/na tanke fetice, fino ih posložite na tanjur.
Salatu/koju koristite/ili narežeti ako je veća ili samo operite i osušite.
Po rajčice prospite 4 začina.Stavite na to salatu .Pokapate sve kiselim vrhnjem/možete staviti u kiselo vrhnje u kesicu za ukrašavanje pa iscrtati šare.Sve zajedno začinite cvijetom soli ili običnom soli i maslinovim uljem/ja dodam dosta maslinovog ulja pogotovo ako je ovo jelo služeno za predjelo uz preprženi kruh/vi naravno po ukus.
Uživajte u ovoj salati za sva čula.