petak, 5. siječnja 2018.

Mirisno teleće pečenje

Vrlo jednostavno i jako aromatično pečenje.Osim teletine na ovaj način možete napraviti svinjetinu ili puretinu, nađite si samo dovoljno veliki komad mesa.Ako želite lijepi oblik pečenja  dodatno ga formirate kuhinjskim koncem.


Sastojci:/6 osoba


800 g telećeg karea bez kosti

Nadjev:

200g riccotte

150g špinata

4-5 listova bosiljka

sol,papar

50g narezane šunke/opcionalno

1 jaje

4žlice naribanog parmezana

Umak:

3 žlice maslinovog ulja

1 luk

1 češanj češnjaka

1/2žličice timijana

100ml bijelog vina

300ml temeljca/pileći

sol,papar

1žličica maslaca


Priprema:

Operite i osušite meso.Posolite ga i poparite.Napravite nadjev:Operite i osušite špinat/ako koristite smrznuti prije toga otopite i ocijedite/.Zagrite ulje u tavi pa dodate svu količinu špinata, lagano dinstante da sve uvene i ispari tekućina, špinat ocijedite pa dodatno nasjeckate na sitno.U zdjelicu stavite riccottu izradite je vilicom, dodati jaje, sol,papar, začine, špinat i parmezan, promiješate sve zajedno da se dobije fina kompaktna smjesa.
Po cijeloj dužini mesa napravite džep, nadjenete ga cijelom količinom nadjeva.
Upaliti pećnicu na 180C.
Zagrijati ulje u tavi pa na njemu prepržiti meso sa obje strane da dobije finu boju.Dodati sitno nasjeckani češnjak, timijan i luk, propijati kratko, podliti sa bijelim vinom, pustiti da sve prokuha.
Meso sa povrćem i vinom  prebaciti u keramički pekač.Peci u zagrijanoj pećnici nekih pola sata/teletina/45-1h svinjetina/ pokriveno folijom ili ako imate poklopcem, odklopiti , podliti temeljcem, nastaviti peći još pola sata da se peče dok meso ne omekša i fino se zapeče.
Meso izvadite iz pećnice zamotate u alu-foliju , umak prebacite u končić na vatri /po potrebi dodati još temeljca/, dodati maslac, maknuti sa vatre, promiješati da se maslac otopi , nemojte zagrijavati.
Meso narezati na fine šnite. Servirati sa umakom i prilogom po želji , moj je savjet kuhano povrće.

četvrtak, 4. siječnja 2018.

BaguetteTourbillon

Davno objavljen recept na mojim stranicama na coolinarici . s obzirom da pokušavam sve recepte uskoro prebaciti ovdje naravno prioritet dajem inim receptima koji doista volim i često radim ./Link/

Sastojci: 4 osobe


550g glatkog brašna

50g maslaca +mlaz ulja

200ml mlijeka 3,2%

65 ml mlijeka

1žličica šećera/smeđeg

1žličica soli

1žlica kvasca/instan

Premaz:

70-80g maslaca + mlaz ulja

sezam /mak opcionalno

1 jaje

Priprema:

.Zamijesite tijesto: 
Napomena: Ja ga uvijek radim za specijalne prilike zamijesim ga navečer/ostavim u kesici za zamrzavanje preko noći u frižideru ,naravno vi po želji.
 U lončiću na laganoj vatri stavite maslac sa mlazom ulja da se otopi .Kad je otopljenog dodate mlijeko i vodu.Pustite da se sve lagano zgrije. U većoj posudi za mijesanje dodaste brašno,sol ,šećer i kvasac.Promiješate da se poveze. Ulite smjesu od mlijeka .Zamijesite tijesto miješajući dok se sve ne poveze i postane mekano i ne ljepljivo.. Poklopite krpom i ostavite na toplom stajati do 1h ili napravite ka ja u napomeni. Otopite maslac.
 Nadošlo tijesto razvaljate na pravokutnik pa ga premažite maslacem.Po želji i u nekim verzijama sada možete tijesto posuti nemljevenim makom ili sezamom.Preklopite jednu i drugu stranu do sredine.Premažete maslacem.Preklopite tijesto pa stavite 15 min.u frižider da se maslac stisne.
 Izvadite tijesto opet ga razvaljajte na pravokutnik pa ponovo premazite maslacem i preklopite kao i prvi put/.Nešto slično je kao kad se radi lisnato tijesto/.Zarolate tijesto.Stavite ga na papir za pečenje na protvan na kojem ćete ga peći.
2. Razmutite žumanjak s malo vode . Narezite bagete oštrim nožem svako deset centimetar .Premazite okolo sa žumanjče i prospite sezamom. Pustite da tijesto odstoji pola sata /ja to napravim u zagrijanoj pećnici na 50C.
3. Bagutte pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/35min. 4. Meni je najdraži topao ali ipak treba pustiti da se ohladi.
Recept je sa stranice de Mina pa tu možete pogledati cijeli postupak motanja. 


nedjelja, 31. prosinca 2017.

Novogodišnje okruglice

❄❄❄❄❄❄ Dragi moji prijatelji želim Vam čestit Božić i sretnu Novu godinu❆❆❆❆❆❆

Donosim vam divne okruglice koje nisu za mlađe od 18 god.Uživajte i slavite uz ovu posebnu slasticu.


Sastojci:

Biskvit:

2 jaja

100g šećera

malo soli

50g brašna

50g gustina

1/2 kesice pecivnog praška

1 vanilija šećer

Preljev:

30ml vode

30g šećera

50ml brandy

Ostalo:

100ml vrhnja za kuhanje

50ml mlijeka 3,2%

200g čokolade za kuhanje

2 žlice instant kave

malo soli/prstohvat

1 vanilija šećer

Priprema:

Napravite prvo preljev tako da zagrijete vodu sa šećerom samo da se šećer otopi ostavite sa strane da se hladi a potom dodate brandy.

Zagrijete pećnicu na 180C.
Napravite biskvit klasično, tako da odvojite žumanjke od bjelanjak.Žumanjke izradite sa 70 g šećera i vanilija šećerom da budu pjenasta dodate vruću vodu pa nastavite kratko miješati da se spoji.Izradite bjelanjke sa ostatkom šećera i prstohvat om soli.Pomiješate brašno sa gustinom i pecivnim praškom.Dodate mješavinu brašna u žumanjke, promiješate a potom postepeno dodati izrađene bjelanjke žlicom.Izručiti dobivenu smjesu u kalup za torte promjera 24cm/koji ste prije toga na mastili ili samo stavili na dno papir za pečenje/.Pecite 20 -25 min.
Izvadite biskvit pustite da se malo ohladi, nabodete ga vilicom.Prelite mješavinom brandija.
U lončić na vatru stavite  vrhnje za kuhanje, mlijeko, šećer, malo soli,vanilija šećer, čokoladu i kavu, pustite da sve lagano prokuha uz miješanje i da se čokolada otopi.Prelite  biskvit, izmiješate sve skupa skupa mikserom da se spoji.Pustite da se ohladi.
Formirate rukom/najbolje staviti gumene rukavice/ male okruglice pa ih uvaljajte u čokoladne mrvice.

utorak, 19. prosinca 2017.

Crno bijele kocke bez pečenja

Divne kocke od keksa i kokosa bez pečenja.

Sastojci:

Tamni dio:

500g keksa/petit beurre

5 žlica šećera u prahu

5 žlica kakao/gorki

1žlica ruma

300ml mlijeka

50 g maslaca


Bijeli dio:

300ml mlijeka

50g maslaca

5žlica šećera u prahu

150g kokosa

1 vanilija šećer

3žlice brašna

Preljev:


150g čokolade za kuhanje

2žlice ulja


Priprema:

Za tamni dio: u zdjelu stavite mljeveni keks, dodate kakao i šećer u prahu, promiješate.Zagrijete mlijeko pa u njemu otopite maslac.Prelijete sve na keks, dodati ruma, dobro promiješati.Ostaviti da se malo ohladi.
Za to vrijeme napravite bijeli dio.U Lončić na vatru stavite pola količine mlijeka, maslac i vanilija šećer.U ostatak mlijeka zamiješali brašno da nema grudica.Kad mlijeko na vatri prokuha, dodati ostatak mlijeka sa brašnom, pustiti da se sve zgusne i skuha.Maknete sa vatre pa stavite kokos, šećer u prahu,Promiješate, pustite da se malo ohladi.
Podijelite obje smjese na tri dijela.
Slažite tamni, dio pa svijetli dio na lim veličine otprilike 25x30 cm.

Za vrh otopite čokoladu sa uljem na pari.Prelite preko vrha.Pustite na hladnom da se preko noći stisne, narežite na kocke ili kakao već želite.


ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Kakao rolice


Fine, jednostavne rolice od kakaa.

Sastojci:

500g brašna

160ml toplog mlijeka

malo soli

50g otopljenog maslaca

5 žlica šećera

1/2 instant kvasac

1 pecivni prašak

1 jaje

Nadjev:

50g maslaca

6 žlica šećera

4 žlice kakaa

1 vanilija šećer

Premaz:

žumanjak

Priprema:

U zdjelu stavite mlako mlijeko, šećer i kvasac, promiješate da se sve poveže, ostavite minutu stajati.Dodate brašno pomiješan sa solju i pecivnim praškom te otopljeni maslac i jaje.Izmiješate glatko tijesto , izradite ga na radnom stolu. Zagrijete pećnicu na 200C.
Nadjev pomiješate da bude gladak i razmaziv.Tijesto podijelite na dva dijela pa ga rastanjite, premažete polovicom smjese.Zarolati i narezati na prst debele šnite, oštrim nožem.Posložite kolačiće na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Premazati lagano razmučenim žumanjkom.

Pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 min.






petak, 15. prosinca 2017.

Božićne svijeće od medenjaka

Medenjaci, badem i malo glazure i Božićna dekoracija je tu.Vrlo je jednostavno za izradu, recept je sa 24h kitchen/ iz jedne dječje emisije/


Sastojci:

Bademi/blanširani, oguljeni i prepolovljeni uzdužno/

Gotovi medenjaci ili domaći

Rondo rolice/imate kupiti u Lidla slika u kolažu/

glazura od šećera u prahu i limuna ili bijela čokolada


Priprema:

U zdjelicu stavite dvije -tri žlice šećera u prahu iscijedite žličicu soka/možda i malo više/miješate  da dobijete glatku smjesu .Staviti u vrećicu za ukrašavanje.Ako niste spretni, radije otopite bijelu čokoladu i stavite je u kesicu za ukrašavanje/možete i u kesicu za zamrzavanje.
Stavite medenjak u krug dodate malo glazure stavite rolicu u nju utisnete polovicu badema, okolo badema istisne te malo glazure, pustite da malo se razlije i preko roladice.Ukrasite medenjak po želji.Pustite da se sve stisne.

utorak, 12. prosinca 2017.

Prhke štrudlice sa narančom




Još jedan brzi, jednostavan i ekonomičan Božićni kolačić.

Sastojci:/24 kom

Tijesto:

oko 250g brašna

1 jaje

50g  maslaca/sobne temperature

3 žlice ulja

malo soli

3žlice kiselog vrhnja

80g šećera

1/2žličice pecivni prašak

Nadjev:

1 naranča

1žlica gustina/ možda po potrebi malo više/

Priprema:

U zdjelu stavite maslac i šećer izradite da postane glatko.Dodati jaje, nastaviti miješati da se jaje spoji sa smjesu, potom dodati ostatak stvari za tijesto, napraviti glatko tijesto koje se ne lijepi, po potrebi dodati još brašna.Zamotati tijesto u foliju ili staviti u kesicu za zamrzavanje na pola sata u frižider.
Dok se tijesto hladi napravite nadjev u  zdjelu stavite narezanu cijelu naranču/koju ste prije toga oprali i očistili od špica/, sve izradite miksrom/štapni ili multipraktik/ u glatku smjesu.Krema mora biti gusta i razmazljiva pa po potrebi dodati još malo gustina ako je u naranči puno soka.
Podijeliti tijesto na dva dijela.Svaki dio premazati kremom od naranče, zarolati, podvući krajeve.Narezati na 12 dijelova.Staviti na lim na koji smo stavili papir za pečenje , peći zagrijanoj pećnici na 180C/15 min.

Kad se ohlade posuti ih bogato šećerom u prahu/možete ih i uvaljati u šećer/.

subota, 9. prosinca 2017.

Kremasti umak od gljiva bez vrhnja

Fini i jednostavan umak od gljiva koji je odavno na mojim stranicama na coolki, bez puno masnoće jednostavan i kremast bez vrhnja i sa manje masnoće, u receptu ima par caka pa vas molim da ih se držite da bi dobili divan, baršunast umak.

Sastojci:

40g suhih gljiva/vrganji, lisičarke, crnih trubača i sl.

220ml pilećeg temeljca

220ml bijelog vina

2žlice maslaca

450g šampinjona

1 glavica luka

4 češanja češnjaka

4 velika lista kadulje

3žlice brašna/ravne

2žlice nasjeckanog peršina

sol,svježe mljeveni papar

parmezan  za serviranje

tjestenina po želji


Priprema 1. Namočite suhe gljive u temeljcu ,pustite da se namoče 20 min. Nakon 20 min.izvadite gljive, temeljac procijedite od sedimenta koji je ostao od gljiva pomiješate ga sa vinom .Odložite.

2. Zagrijete 1 žlicu maslaca s mlazom ulja u tavi ili loncu debljeg dna pustite da se otopi pa dodate očišćene i narezane šampinjone. Ostavite šampinjone 4 min.da se prže  prvo s jedne strane nemojte ih miješati da uhvate lijepu smedu boju.Promiješate ih/okrenete i opet bez miješanja pustite da se prže 4 min.na drugoj strani.

Za to vrijeme na sitno nasjeckate luk, kadulju, češnjak i namočene gljive.Sve skupa dodate u šampinjone. Smanjite vatru na lagano i sve skupa dinstate dok sve ne omekša. Dodate ostatak maslaca pa kad se otopi dodate brašno.Promješate i pustite da se brašno zalijepi za maslac pa polako dodate miješajući mješavinu temeljca i vina . Pokriti umak i pustite da se na laganoj vatri zgusne/po potrebi dodati još temeljca/. Dodate sitno nasjeckani peršin, promiješate. Posolite i popaprite po ukusu.

Posluživanje: Servirate posuti parmezan uz tjesteninu po želji.






petak, 8. prosinca 2017.

Pečena cvjetača sa grahom



Fini prilog od cvjetače i graha .Novi recept na blogu stari na coolinarici/Link/.


Sastojci 4 osobe

250g mini rajčica

1 srednja cvjetača

6 kom ljutike/1 veći crveni luk

1 češanj češnjaka

1/400g Bijelog graha  (400 g)

 Preljev:

3 lista lovora

 100ml vode

 50ml maslinovog ulja

 1žlica soka od limuna

 po 1/2žličice kumina i slatke paprike

1/2žlice kurkume

1žličica crnog sezama

 sol,papar svježi peršin

 Priprema :
 Očistite cvjetaču na cvjetiće, tvrde dijelove odstranite.
Operite rajčicu i podjelite ih na pola. Ocijedite limenku bijelog graha i lagano properite tekućom vodom. Narezite na krupnije komade luk .Nasjeckajte nas sitno češnjak.

2. U posudicu stavite vodu ,ulje ,sok od limuna i ostale začine ,sve izmjesate pjenjačom da se poveze. Prelite preko povrća ,dodate listove lovora.
Stavite peci 1h u zagrijanu pećnicu na 170C, ako želite hrskavu pečenu cvjetaču ostavite peci jos 15 min. duže. Nakon sto je pečeno prospite sa jos malo maslinovog ulja i svježim peršinom. Ako volite malo kompleksnije i neobične okuse dodate zlicu suhog grozda/suvica ili suhih višanja/brusnica.

četvrtak, 7. prosinca 2017.

Karnabaharlı Havuç Çorbası/juha od mrkve i cvjetače


Prefina turska juha od cvjetace i mrkve .Stari recept na coolinarici /Link/ .


Sastojci 4 osobe

500g cvjetače/kavol/karfiol

2 veće mrkve

 7 češnjeva češnjaka

1žlica maslaca+mlaz ulja

 1žlica Glatkog brašna

 200ml mlijeka

 700ml temeljca po želji/povrtni/pileći

papar,sol

 Ogulite češnjak. Operite i na cvjetove razdvojite cvjetacu/ ja dodam i mlado lisce oko cvijeta/ .Ogulite mrkvu narezite je na krugove ne moraju biti posve tanki. Stavite u lonac pa dodate toliko temeljca/možete koristiti i kocku/ da pokrije povrće. Kuhate nekih dvadesetak minuta dok povrće ne omekša, pazite da dodate dovoljno  temeljaca da ne ostane na suhom.

Kuhano povrće ispasirati štapnim mikserom. U lonac stavite maslac da se otopi sa mlazom vode dodate brašno miješate pa dolite mlijeko pustite da se sve malo zgusne pa dodate pasirano povrče , neka sve lagano prokuha. Posolite i poparite po ukusu.Ako je pre gusto dodate jos temeljca ili vode da dobijete konzistenciju po svom ukusu. U malom lončiću zagrite maslac i ljutu papričicu pa svakom u tanjur stavite malo, isto tako maslac možete zamijeniti maslinovim uljem ili samo posuti sa malo tucano ljute papričice.

 2. Servirate vruće uz preprženi kruh.

utorak, 5. prosinca 2017.

Božićni kolačići na metre

Fini i jednostavni Božićni kolačići, vrlo izdašni, rađeni sa uljem ali vjerujete jako ukusni i prhki.Možete ih nadjenuti po želji, ja sam moje sa čokoladom i đemom , jedne sam posula kokosom a druge komadićima lješnjaka a vi po ukusu.


Sastojci:

Tijesto:


3 jaja

200g šećera

1 vanilija šećer

oko 500g brašna

na vrh noža soli

240ml ulja

1 pecivni prašak

Korica limuna/opcionalno

Čokoladno punjenje:

120ml vrhnja za kuhanje

120g čokolade za kuhanje

Đem:

2-3žlice marmelade od marelice

Priprema:

Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na  radni stol.

Zagrijati pećnicu n 180C
Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.
Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore.

Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.

Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Kremasta salata od korabice

Fina, bogata zimska sata, jede se topla ili hladna kao salata ili prilog.Fino i bogato jelo koje od jedne dostadnjikave korabice/mislim okusom/ napravi divnu salatu/prilog.


Sastojci:


1 koraba/srednja

4 mrkve

sol,papar

1žličica senfa

1žličica maslaca + mlaz ulja

1/4 žličice šećera

1žličica estragona

1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/

1žličica nasjeckanog peršina

250ml povrtnog temeljca

200ml vrhnja za kuhanje/light


Priprema:

Ogulite korabicu i mrkvu.Narežite na kockice, možete mrkvu na krugove.Zagrijete maslac sa mlazom ulja pa stavite šećer pustite da se šećer otopi i lagano karamelizira.Dodati povrće , lagano promiješati, politi temeljcem, pustiti da poklopljene da 5 min kuha/ po potrebi smanjite vatru/.Otvorite poklopac pa ostavite da se malo reducira temeljac.

Dodati vrhnje za kuhanje, senf i estragon  pustiti da na lagano kuha dok se umak ne ugusti.Popapriti te dodati toliko soka od limuna da se izbalansira okus, posoliti po potrebi.
Servirati kao prilog ili salatu.

subota, 2. prosinca 2017.

Žuto-crni kuglof

Kuglof od bundeve,kurkume i kakaa


Sastojci:

Osnovno tijesto:

170g šećera

3 jaja/L

100ml mlijeka

200ml ulja/obično

 1 Vanilija šećer


 Žuti dio: 

110g Pšenično glatko brašno 

 1 šalica/250mlml kuhane pasirane bundeve

 na vrh noža kurkume 

na vrh noža cimeta

 korica limuna 

Tamni dio: 

110g Pšenično glatko brašno 

 1žlica mlijeka

 3žlice kakaa u prahu 

 Ostalo:

 maslac i oštro brašno za kalup

Priprema:


U zdjelu stavite jaja sa šećerom pa ih dobro izradite da budu pjenasta. Ogulite i skuhate buču .Ispasirate je vilicom ,pustite da se ohladi. Dodate vanilija šećer ,ulje i mlijeko pa nastavite jos par minuta miksati. Podijelite smjesu na dva dijela .U jedan dodate kurkumu  i bundevu/ispasiranu ,koricu limuna i cimet.Promiješate da se poveze . U druga dodate kakao i žlicu mlijeka pa i to izmiješate do kraja da se poveze. Najvažniji dio je da da dobro premažete kalup za kugluf maslacem i prospete oštrim brašnom da cijeli bude pokriven. Ulite prvo žutu smjesu pa onda tamnu .

Ako želite šareniji kuglof stavljate žutu , tamnu naizmjenicno,dobit cete uzorak kao mramorni. Staviti kuglof peci na 17 C na najdonjoj vodilici 40min.
 Kuhani kuglof pustite da se ohladi i onda izvadite iz kalupa prvo laganu truckajući o drvenu podlogu onda postavite tanjur i okrenete.Nije neki problem ako imate dobar kalup za kuglof i ako ga fino zamastite. 


četvrtak, 30. studenoga 2017.

Polpete/čufte u tijestu

Fine male čuftice/polpetice ušuškane u mekano tijesto, idealno jelo za party, tulume, domjenke veselice.Zamotane u foliju mogu stajati dva dana da budu fine i meke, mogu se jesti i tople i hladne.

Sastojci:/30kuglica/8 osoba

250ml mlijeka/mlako

200ml vode/mlake

1žlica/ravna/instant kvasca

2žlice ulja

1 ravna žličica šećera

1žličica soli

550-600g brašna


Polpete:

400g mljevenog mesa

1 jaje

1žličica kečapa

1žličica senfa

1žličica nasjeckanog peršina

sol,papar

1 mali naribani luk

2 češnja češnjak/naribani

na vrh noža ljute paprike

1-2 žličice krušnih mrvica/ po potrebi

1 /2žličice timijana

1/2žličice kumina

1žlica maslinovog ulja

Premaz:

1žiumanjak

1žlica mlijeka

sezam


Priprema:

U zdjelu stavite ulje, mlijeko, vodu /neka budu mlake/tople/ šećer i kvasac, promiješate, poklopite , ostavite stajati par minuta.
Izvažete brašno pomiješate ga sa solju.Dodate postepeno u kvasac, miješate rukom dok ne dobijete glatko tijesto.Sve stavite na radni stol, miješate tijesto da ga dobro izradite desetak minuta da postane jako glatko.Vratite tijesto u zdjelu , lagano ga nauljite.Pokrite zdjelu prozirnom folijom, ostavite stajati 45 min/dok tijesto ne naraste.


Za to vrijeme napravite polpete: sve sastojke/ osim sira i ulja/ stavite u zdjelu sve dobro izradite rukom da se poveže/vi možete napraviti popete po svom receptu kojeg volite i inače radite samo moraju biti čvrste/narežite sir na kockice.Od mesa formirate polpete, u svaku utisnete jednu kockice sira, neka budu sve iste veličine koliko to ide ne morate biti precizni skroz a ako baš želite možete svaku izvagati,  iako to meni nije kuhanje /ako se ne možemo igrati/.Zagrijete ulje u tavi, stavite popete, prepržite da se uhvati korica i fino zarumene.Izvadite ih, pustite da se ohlade.

Podijelite nadošlo tijesto, na onoliko komada koliko ste napravili polpeta, svaku polpetu zamotati u tijesto.Posložiti na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Poklopite čisto krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu stajati još pola sata.

Nadošle kuglice premažete mješavinom mlijeka i žumanjak te prospite sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /dok ne dobiju finu zlatnu boju.


Comments system

Disqus Shortname