Sastojci:/6 osoba
800 g telećeg karea bez kosti
Nadjev:
200g riccotte
150g špinata
4-5 listova bosiljka
sol,papar
50g narezane šunke/opcionalno
1 jaje
4žlice naribanog parmezana
Umak:
3 žlice maslinovog ulja
1 luk
1 češanj češnjaka
1/2žličice timijana
1 luk
1 češanj češnjaka
1/2žličice timijana
100ml bijelog vina
300ml temeljca/pileći
sol,papar
1žličica maslaca
1žličica maslaca
Priprema:
Operite i osušite meso.Posolite ga i poparite.Napravite nadjev:Operite i osušite špinat/ako koristite smrznuti prije toga otopite i ocijedite/.Zagrite ulje u tavi pa dodate svu količinu špinata, lagano dinstante da sve uvene i ispari tekućina, špinat ocijedite pa dodatno nasjeckate na sitno.U zdjelicu stavite riccottu izradite je vilicom, dodati jaje, sol,papar, začine, špinat i parmezan, promiješate sve zajedno da se dobije fina kompaktna smjesa.
Po cijeloj dužini mesa napravite džep, nadjenete ga cijelom količinom nadjeva.
Upaliti pećnicu na 180C.
Zagrijati ulje u tavi pa na njemu prepržiti meso sa obje strane da dobije finu boju.Dodati sitno nasjeckani češnjak, timijan i luk, propijati kratko, podliti sa bijelim vinom, pustiti da sve prokuha.
Meso sa povrćem i vinom prebaciti u keramički pekač.Peci u zagrijanoj pećnici nekih pola sata/teletina/45-1h svinjetina/ pokriveno folijom ili ako imate poklopcem, odklopiti , podliti temeljcem, nastaviti peći još pola sata da se peče dok meso ne omekša i fino se zapeče.
Meso izvadite iz pećnice zamotate u alu-foliju , umak prebacite u končić na vatri /po potrebi dodati još temeljca/, dodati maslac, maknuti sa vatre, promiješati da se maslac otopi , nemojte zagrijavati.
Meso narezati na fine šnite. Servirati sa umakom i prilogom po želji , moj je savjet kuhano povrće.
Upaliti pećnicu na 180C.
Zagrijati ulje u tavi pa na njemu prepržiti meso sa obje strane da dobije finu boju.Dodati sitno nasjeckani češnjak, timijan i luk, propijati kratko, podliti sa bijelim vinom, pustiti da sve prokuha.
Meso sa povrćem i vinom prebaciti u keramički pekač.Peci u zagrijanoj pećnici nekih pola sata/teletina/45-1h svinjetina/ pokriveno folijom ili ako imate poklopcem, odklopiti , podliti temeljcem, nastaviti peći još pola sata da se peče dok meso ne omekša i fino se zapeče.
Meso izvadite iz pećnice zamotate u alu-foliju , umak prebacite u končić na vatri /po potrebi dodati još temeljca/, dodati maslac, maknuti sa vatre, promiješati da se maslac otopi , nemojte zagrijavati.
Meso narezati na fine šnite. Servirati sa umakom i prilogom po želji , moj je savjet kuhano povrće.