Mislila sam jutros staviti novi recept, no kad sam vidjela ovaj kompletno prepisani na coolki, onda je red da ga prebacim ovdje, no da je to jedini na prvoj strani gotovo svaki reciklirani sa coolke, ne razumijem, isključim se sa iste jer to doista više nema smisla/link/.Fine turske pogačice uz čaj ili kavu ,za doručak uz meze ili kao fina grickalica uz pivo .
Sastojci:
oko 450g Pšenično glatko brašno
1žlica šećera
1žličica soli
1/2 kesice Kvasca instant
100ml vode
100ml mlijeka
40ml ulja
100g maslaca
Nadjev.
100g feta sira
soli po potrebi
Premaz:
3 žlice molasse/med/javor sirup
100ml vode
sjemenke sezama
Priprema:
Napravite tijesto.u lončić stavite ulje i maslac pa pustite da se na srednjoj temperaturi
sve otopi.Dodate mlijeko i vodu, promiješate .Sve stavite u posudu za miješanje, pazite da sve bude mlako. U dugoj zdjeli pomiješate brašno, sol, šećer i
kvasac.Spojite zajedno mokre i suhe sastojke miješate da se sve poveže, izradite na
radnom stolu da tijesto bude glatko.Ostavite tijesto nekih pola sata na toplom mjestu
ili sat vremena na sobnoj temperaturi/iako moram priznat sad već u skoro ljetnim
mjesecima sobna temperatura i je toplo mjesto/zimi stavite u pećnicu na 50C/procijenite po tijestu kad udvostruči
svoj volumen.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.
3. Posložite simeta na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .U zdjelici pomiješate
melasu i vodu da se sve otopi i poveže. Premažete simite kistom ,prospite ih bogato
sezamom .Izrežete simite ukoso na par mjesta .Pecite u zagrijanoj pećici na 200C/nekih
20Min ili dok ne vidite da su dobili finu boju i počeli se micati po protvanu.
4. Servirate hladne.
4. Servirate hladne.