Sastojci:/20x30cm lim
Biskvit:
oko170g brašna
160g šećera
1/4 žličice soli
1žumanjak
1žličica pecivnog praška
75g maslaca
Nadjev:
400g malina
400g kiselog vrhnja 10%
1,5 žlica brašna
3 jaja
100g šećera
1 vanilija šećer
Priprema:
Napravite tijesto:
Stavite u zdjelu prosijano brašno, šećer, sol i pecivni prašak, promiješate da se sve poveže.Otopite maslac pa ga dodate u suhe sastojke zajedno sa žumanjkom.Sastavite tijesto /trebalo bi se jako lagano povezati/po potrebi dodati još malo brašna.Stavite u kesu za zamrzavanje ili omotatate prozirnom folijom ostavite tijesto pola sata da se odmori u frižideru.
Lim veličine 20x30/kockasti naravno može i okrugli/namastite i prospite brašnom.Na lim utisnete tijesto da bude ravnomjerno, stijenke lagano podignite.Stavite u zagrijanu pećnicu na 180C/ NA 7-8 min.
Za to vrijeme napravite nadjev. pomiješate kiselo vrhnje, brašno, jaja, šećer, vanilija šećer./možete to napraviti žlicom/
Izvadite iz pećnice lagano pečeno tijesto, posložite u jednom sloju maline/ako su smrznute ne trebate ih odmrzavati/.Prelite preko malina smjesu od kiselog vrhnja.
Vratite u pećnicu na još 20min, provjerite često jeli se stislo, jer to ovisi o količini vode u vrhnju.
Za to vrijeme napravite nadjev. pomiješate kiselo vrhnje, brašno, jaja, šećer, vanilija šećer./možete to napraviti žlicom/
Izvadite iz pećnice lagano pečeno tijesto, posložite u jednom sloju maline/ako su smrznute ne trebate ih odmrzavati/.Prelite preko malina smjesu od kiselog vrhnja.
Vratite u pećnicu na još 20min, provjerite često jeli se stislo, jer to ovisi o količini vode u vrhnju.
Pustite da se skroz ohladi