Cvjetača zapečena sa mljevenim mesom zadovoljiti će i najizbirljivije gurmane a moram reći da su moji gosti mislila da je na dnu pire krumpir .Uzivajte u ovoj jednostavnoj zimskoj deliciji .
Sastojci:
1 cvjetača/oko 1 kg
1/2 kilograma mljevenog mesa
1/2žličice kumina
01,5 žličica senfa/dijon
3 češanja češnjaka
1žličica timijana
sol,papar
1 jaje
1žličica mrvica /po potrebi
1žličica mljevene slatke paprike
na vrh noža jute papričice/pul biber
100g tanko narezanog suhog mesa/pancete
Ostalo:
200g čvrstog jogurta
sol,papar
1 naribani češanj češnjaka
Priprema:
Operite cvjetaču ,očistite je od listova ,na dnu korijen zarežite na nož.Stavite kuhati cvjetaču u dovoljno slane vode da bude skroz poklopljena,skuhate je ali pazite da vam se ne raspadne .Izvadite je u lagano nauljenu zdjelu za pečenje/najbolje keramički pekač/ostavite je kratko da se ohladi .
Za to vrijeme pomiješate sve sastojke za mljeveno meso ,možete malo isprobati tako da komadić smjese stavite na suhu tavu da se ispeče ako ste zadovoljni obucite cijelu cvjetaču u mljeveno meso.
Stavite peci u zagrijanu pećnicu na 180C/35-40min.Pomiješate sve sastojke za umak od jogurta.
Servirate na posteljici od jogurta uz neku finu salatu .