Vrlo jednostavan kolač, kremast i fin , bez pečenja.Recept sam dobila od moje drage prijateljice koja je spretna kao i ja sa kolačima 😤😌😌.Ona je radila ovaj kolač sa bez glutenskim keksima, ja sam stavila digestin kekse od cjelovitih žitarica.
150g digestin keksa
5-6žlica mlijeka
Krema:
500g posnoga sira
100ml vode
400ml mlijeka
2 kesice šlaga u prahu/kesica
1 limun korica + 1žličica soka
3 žlice šećera u prahu ili meda po ukusu
2 kesice instant želatine
Posip:
100g kokosa
1žlica maslaca
1žlica šećera
Sastojci:
150g digestin keksa
5-6žlica mlijeka
Krema:
500g posnoga sira
100ml vode
400ml mlijeka
2 kesice šlaga u prahu/kesica
1 limun korica + 1žličica soka
3 žlice šećera u prahu ili meda po ukusu
2 kesice instant želatine
Posip:
100g kokosa
1žlica maslaca
1žlica šećera
Priprema:
Pripremite kalup oko 25x20 je moj/što vam je manji kalup to će kocke biti veće/Posložite kekse na dno pa ih pokapate mlijeko,.Stavite sa strane.Pripremite želatinu po uputsvu na kesici.Otopite ga u 100ml vode.
U zdjelu stavite sir i šećer u prahu, izradite ga u kremu štapnim mikserom.Šlag izradite sa 400ml mlijeka.Dodate šlag u sir, izmiješate,dodate limun /korica i sok/i na kraju želatinu.Izmiješate.
Ostavite se ohladi u frižideru i stisne 2h/i brže će to biti ali eto da budete sigurni/.Maknite kalup i narežete na kocke.
Prelite sve u kalup sa keksima pa zagladite.
Rastopite maslac sa mlazem ulja u tavi pa dodate kokos i šećer, miješate sve zajedno da se kokos preprži i dobije finu boju.Prospite po kremi.
Servirati uz kavicu ili čaj.