Sastojci:
1,250g svinjskoga lungića
naranča / korica/
sol,papar
3žlice maslaca
1žlica senf/dijon
3 naranče sok/250ml
250ml bijelog vina
2žličice mariniranog zelenog papra/zeleni papar iz marinade
mlaz maslinovog ulja
gustin po potrebi
Priprema:
Operite i osušite lungić.Očistite ga od žilica.Napravite marinadu:u zdjelu stavite žlicu maslinovog ulja, senf, žlicu naribane korice naranče te sol i papar, sve dobro promiješate.
Masirate marinadu u lungić.Pustite da odstoji par sati, najbolje će biti preko noći.
U lonac debljeg dna stavite maslaca/1 žlicu/ i dvije žlice maslinovog ulja.Stavite lungić pa ga na najvećoj vatri zapečite sa svih strana da uhvati finu boju.Smanjite vatru, polijete s otprilike pola količine vina i temeljca, pustite da prokuha, poklopite pa nastavite peći lungić nekih 45 min na vrlo laganoj vatri okrećući ga povremeno.
Gotovi lungić izvadite i zamotate u foliju.
Na dno lonca polijete opet sa vinom i temeljcem, drvenom žlicu sa stružite sve divote na dnu/tu je dosta okusa/dodate ostatak soka od naranče u koji ste razmutili malo gustina, zeleni papar, sol i crni papar po ukusu.Pazite samo jer zeleni marinirani papar zna biti jako slan pa pustite da zeleni papar kratko kuha a potom dodati začine.