Sastojci:/6 osoba
16 tanko narezanih šnicli/piletina,teletina ,svinjetina po ukusu/za vege bukovače
600g špinata/svježeg ili 400g smrznutog
250g skute/kravlji sir
2žlice naribanog parmezana
sol,papar
3 jaja/M
2žlice brašna
sol
krušne mrvice
maslinovo ulje za prženje/obično ulje
Priprema:
Špinat očistite i obarite tako da ga stavite na zagrijanu tavu/ja to radim u woku/ili u lonac debljeg dna ,pokrijete i pustite par minuta da se ukuha i uvene,izvadite ga i ostavite ocijediti u situ,dodatno vilicom iscijedite višak vode,ohlađeno ga iskosate na dasci da se usitni..Stavite u zdjelu kad se ohladi pa dodate sir ,parmezan sol i papar ,promiješate dobro.Za smrznuti špinat je postupak isti ako ga koristite smrznutog ili ga pustite da se otopi u situ i koji ga put stisnite vilicom da sva tekućina izađe isto ga morate iskosati i pomiješati sa sirom,Isprobate smjesu ako ste zadovoljni možete nadjenuti fileta.
Fileti/mora ih biti paran broj jer idu dva po dva/rastanjite preko prozirne folije batićem za meso .Uzimajte po dva fileta približno iste veličine .posolite i poparite.Na jedan fileta premažete dio nadjeva/bilo bi dobro da odmah lagano razdijelite nadjev na onoliko komada koliko imate šnicla/na jedan šnicle preklopite drugim stisnite da se zalijepi.Odložite dok ne potrošite sve fileta.
Paniraj te klasično brašno ,razmućena jaja sa soli i mrvice.
Možete ih peči u pećnici na papiru za pečenje na koji ste prije toga stavili par žlica maslinovog ulja na 200C/25-30min okrečite ih povremenu ili u ulju.
Servirate uz salate ili kuhano povrće.