Divno jelo bilo za tavu ili roštilj, paprike su sad u sezoni iskoristite ih dok možete.Jelo je fino i za party možete ga raditi na manjim štapićima i servirati uz rižu sa kuminom i sitno sjeckanom salatom, umaci su naravno izborni ali ja najviše volim na bazi jogurta.Izaberite meso po ukusu najidealnija bi bila mljevena janjetina ali možete uzeti meso po želji, možete prilagoditi začine po vrsti mesa ako niste baš sigurni sa začinima držite se mjera iz recepta., po meni je to najljepši dio posla.
1 manji naribani luk
2 češanja češnjaka
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1/2žličice svježe mljevenog papra
5-6 listova svježe mente/samo za janjetinu/
1žličica mljevenog kumina
1žličica mljevenog đumbira
prstohvat ljute paprike/manje više po ukusu
sol
2 žlice maslinovog ulja
1/2žličice mljeven slatke paprike
Paprike narežete na trake širine kefte. formirate duge šiš-čevape .Drvene štapiće za roštilj provučete kroz keftu tako da uhvatite na donjem i gornjem dijelu papriku.Pecite na grill ili tavi nekih desetak minuta lagano okrećući, ako je potrebno na tavu stavite malo ulja.
Sastojci:/4 osobe
Meso:
500g mljevenog mesa1 manji naribani luk
2 češanja češnjaka
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1/2žličice svježe mljevenog papra
5-6 listova svježe mente/samo za janjetinu/
1žličica mljevenog kumina
1žličica mljevenog đumbira
prstohvat ljute paprike/manje više po ukusu
sol
2 žlice maslinovog ulja
1/2žličice mljeven slatke paprike
Ostalo:
2 rog paprikePriprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za meso i meso, dobro izradite rukom kao da mijesite tijesto da se svi začini povežu .Meso pokrite i ostavite na sat vremena u frižideru.
Paprike narežete na trake širine kefte. formirate duge šiš-čevape .Drvene štapiće za roštilj provučete kroz keftu tako da uhvatite na donjem i gornjem dijelu papriku.Pecite na grill ili tavi nekih desetak minuta lagano okrećući, ako je potrebno na tavu stavite malo ulja.