Danas je doista bio predivan dan pa je pala i jedna fina šetnjica ali nisam vas zaboravila ,možda malo kasnim ali zaboravila vas nisam ,vikend kolač je tu.Predivna ali doista prekrasna i aromatična grčka pita od naranče.Ovo naprosto morate isprobati ,pita koja se topi ustima.Mile moje nema opravdanja da za vikend ne napravite ovaj vrlo jednostavan kolač koji miriše na jesen.
400g grčkog jogurta
200ml ulja
150g šećera
4 jaja
2 naranče
2 žlice pecivnog praška
1 vanilija šećer
Preljev:
150g šećera
250ml soka od naranče
1 vanilija šećer
Priprema:
Kore za pitu/jufke izvadite iz folije i ostavite pola sata na radnom solu da se osuše.
U zdjeli sa strane izmiješate jogurt,šeće ,vanilija šećer ulje ,jaja i koricu od dvije naranče ,potom natrgajte kore za pite /jufke ili ih narežite na komade.
Dok se pita peče vi napravite prelje .U zdjelu stavite sok od naranče,šećer/ako volite slađe možete dodati i više šećera/i vanilija šeće sve zagrijavate dok se šećer ne rastopi .Odložite dok se pita ne ispeče.Prelijete vruću pitu preljevom/naravno pažljivo/ostavite da se sve ohladi na hladno mjestu.
Sastojci:
7 kom listova za pite jufke400g grčkog jogurta
200ml ulja
150g šećera
4 jaja
2 naranče
2 žlice pecivnog praška
1 vanilija šećer
Preljev:
150g šećera
250ml soka od naranče
1 vanilija šećer
Priprema:
Kore za pitu/jufke izvadite iz folije i ostavite pola sata na radnom solu da se osuše.
U zdjeli sa strane izmiješate jogurt,šeće ,vanilija šećer ulje ,jaja i koricu od dvije naranče ,potom natrgajte kore za pite /jufke ili ih narežite na komade.
Pomiješate kore sa već pripremljenim umakom od jogurta.Naranče ogulite i narežite na fete ,pazite da izvadite špice/koštice .Fetice naranče stavite na vrh pite./fino ih posložite.
Prelijete sve u protvan dimenzije 20x30 cm .Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/40min ili dok ne dobije finu boju.Dok se pita peče vi napravite prelje .U zdjelu stavite sok od naranče,šećer/ako volite slađe možete dodati i više šećera/i vanilija šeće sve zagrijavate dok se šećer ne rastopi .Odložite dok se pita ne ispeče.Prelijete vruću pitu preljevom/naravno pažljivo/ostavite da se sve ohladi na hladno mjestu.
Servirate rashlađenu pitu narezanu na fete .