Fina, bogata zimska sata, jede se topla ili hladna kao salata ili prilog.Fino i bogato jelo koje od jedne dostadnjikave korabice/mislim okusom/ napravi divnu salatu/prilog.
1 koraba/srednja
4 mrkve
sol,papar
1žličica senfa
1žličica maslaca + mlaz ulja
1/4 žličice šećera
1žličica estragona
1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/
1žličica nasjeckanog peršina
250ml povrtnog temeljca
200ml vrhnja za kuhanje/light
Sastojci:
1 koraba/srednja
4 mrkve
sol,papar
1žličica senfa
1žličica maslaca + mlaz ulja
1/4 žličice šećera
1žličica estragona
1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/
1žličica nasjeckanog peršina
250ml povrtnog temeljca
200ml vrhnja za kuhanje/light
Priprema:
Ogulite korabicu i mrkvu.Narežite na kockice, možete mrkvu na krugove.Zagrijete maslac sa mlazom ulja pa stavite šećer pustite da se šećer otopi i lagano karamelizira.Dodati povrće , lagano promiješati, politi temeljcem, pustiti da poklopljene da 5 min kuha/ po potrebi smanjite vatru/.Otvorite poklopac pa ostavite da se malo reducira temeljac.
Dodati vrhnje za kuhanje, senf i estragon pustiti da na lagano kuha dok se umak ne ugusti.Popapriti te dodati toliko soka od limuna da se izbalansira okus, posoliti po potrebi.
Servirati kao prilog ili salatu.