Sastojci:
1 konzerva /400g leće/300g sirove
1 list lovora
3 veće mrkve
2 žlice maslinovog ulja
500g bukovača
1 veliki luk
2 češanja češnjaka
1,5l temeljca po ukusu/najbolje povrtni ali fino je i sa pilećim
1žlica vinskoga octa
1 nasjeckan svježa rajčica/van sezone 1žličica koncentrata rajčice
po 2 ravne žličice soli i papra/vi po ukusu
Priprema:
U lonac sa hladnom vodom stavite kuhati opranu leću.Ako će te koristiti konzervu ,otvorite,ocijedite i operite leću .Kuhanu leću isto ocijedite.
Nasjeckajte luk i češnjak na sitno .Bukovačama maknete tvrdi dio i nasjeckajte je na kocke .Zagrijete ulje u loncu dodate luk i češnjak prepržite da luk uvene i dobije malo boje , dodate narezanu bukovaču nastavite pirjati da se ona malo preprži.