Sastojci:
450g tijesta za pizzu
Meso:
300-400g mljevene junetine
1/4 žličice ljute paprike
1 mali naribani luk/pola većeg
3 češanja češnjaka/naribani
1/2žličice dimljene paprike
1ravna žličica kumina
1/2žličice mljevene slatke paprike
1/4žličice papra
1/2žličice soli
1/2žličice cayennskog papra
1/2žličica origana
1žličica nasjeckanog peršina
Ostalo:
150g narezanog ili naribanog sira/ja sam koristila emmental
4 žlice kiselog vrhnja/sol,papar/
dekoracija /nasjeckana paprika,krastavac ,salata ,luk i sl.
Priprema:
Tijesto za pizzu koristitite ono koje inače koristite ,napravite ga sami ili kupite gotovo ako vam je prevelika frka.
Nadošlo tijesto razdvaljate u pravokutnik ,nemojte pretanko razvaljati tijesto ,neka bude malo tanje nego za pizzu.
Pripremite meso:u zdjelu stavite sve sastojke za meso i dvije žlice vode /ako niste ljubitelji ljutoga dodate na kraju ljute začine ,zapamtite da uvijek možete sve dodatno začiniti.Dobro miješate meso /kao da miješate tijesto /da se sve dobro poveže i prožme začinima .Možete jedan komadić mesa prepeći kratko na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost .Ako ste zadovoljni premažete meso po tijestu.Prospite meso ribanim ili narezanim sirom,zarolate u dugu rolicu po široj/dužoj strani.
Zagrijete pećnicu na 200C
Narežete rolu na fete ,na vama je dali želite tanje ili deblje tacose,može vam ispasti oko 15-20kom./posložite ih na lim za pečenje na koji ste prije tofga stavili papir za pečenje.
Pecite ih negdje 15 min ili dok se ne počnu odvajati od protvana i ne dobiju finu boju/znam da su me neke cure pitale za dužinu pečenja i temperaturu tu naime nema nekog suvislog odgovora naprosto je stvar da svatko mora poznavati svoju pećnicu jer su one vrlo različite i po funkcija i po kvaliteti a i po starosti a sve to utiče na konačni ishod pečenja,zato je vizualno ipak najbolje riješenje/.
Rolice stavite na tanjur za serviranje ukrasite ih po želji.
Servirate ih tople ili hladne.