Prefina salata na tragu caprese salati sa preljevom od bosiljka ,eksplozija okusa i boja .Ako želite dok kuhate piletinu dobiti i finu juhu dodate i povrće ako će te samo poširati prsa dovoljni su vam začini.
Sastojci:
2 pileća prsa/300g
1l pilećeg temeljca
2 grančice timijana
po želji povrće
Ostalo:
200g mozzarelle
1 veća rajčica
Preljev:
10-tak listova svježeg bosiljka
1 mali luk/ljutika
1 žlica senfa
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
3 žlice svijetlog vinskoga octa
5 žlica maslinovog ulja
1žlica juhe od kuhanja
Priprema:
Oprati pileća prsa staviti ga na dno lonca dodati začine podliti sve sa hladnim temeljcem te kuhati 30-45 min ovisi o debljini prsa.Izvaditi prsa pustiti da se ohlade.Ohlađena narezati na tanke šnite isto napravite sa mozzarellom ,rajčicom.Slažite na tanjur za serviranje sir , ,piletinu i rajčicu u tri sloja dok ne složite cijeli tanjur .Odložite na hladno dok ne napravite preljev.
Preljev:Na sitno nasjeckajte luk i bosiljak .Stavite sve sastojke u mužar ili izradite štapnim mikserom u finu emulziju posolite i poparite po ukusu.Prelite preko salate.
Servirate hladno.