Sastojci:/4 osobe
700g pilećeg fileta od kosti
Marinada:
1 srednja glavica luka
5žlica maslinovog ulja
1žlica koncentrata rajčice/konšerva
1žličica zataar/majčina dušica
1žličica mljevenog kumina
1/2žličice papra
1/2žličice soli
1/2žličice pimenta
Ostalo:/garnitura
2 crvena luka+sol+crvena ljuta paprika
10-tak kiselih feferona/slatki ili ljuti to ostavljam vama
300g naribanog svježeg kupusa/sol/papar/ulje/ocat
3 rajčice/malo soli
Umak od jogurta:
250g grčkog jogurta
1 naribani češnjak
sol,papar
1žlica maslinovog ulja
Priprema:
Pripremite piletinu, operite je i osušite, narežete na duge trake.
Napravite marinadu:
U zdjelu stavite naribani luk, maslinovo ulje, začine, sol, koncentrat rajčice, papar.Sve dobro promješate da se poveže.
Prebacite trakice piletine u zdjelu sa začinima sve umasirate da se dobro uhvate začini za meso.
Posložite meso jedan na drugu pa zarolate sve u prozirnu foliju, na ovaj način meso će upiti jako puno okusa.Zarolano meso stavite na 2h u frizer/duboko zamrzavanje/
Prije pečenja meso oštrim nožem narežite poprečno.
Kebabe pecite na suhoj tavi , to je donekle važno da se zapeku začini na mesu, vi ako nemate dobru tavu stavite na nju malo maslinovog ulja.Nakon pečenja meso obavezno začinite maslinovim uljem.
Servirati donere sa tanko narezanim lukom kojeg ste začinili mljevenom crvenom paprikom, solju i paprom.Naribanim začinjenim kupusom te feferonima.Narezanom rajčicom.Za jogurt umak pomiješate sve sastojke.
Servirati uz kruh i umak od jogurta.