Fini ruski cheesecake sa marelicama/breskvama i višnjama .Torta koja se radi bez miksera i doista je vrlo brzo gotova ,najteže je čekati da se ohladi ali i tome možete doskočiti ako je stavite da se hladi ispod klime/koji ako imate sigurno ne gasite na ovu žegu/.Tortu možete premazati kiselim vrhnjem ili tučenim šlagom ,to ovisi o vašem okusu .Uživajte!!!
Sastojci:
Tijesto:
120g brašna
1 jaje/žumanjak
70g maslaca/sobna tempretatura
prstohvat soli
1puna žlica šećera
Krema:
500g svježeg sira/quark ili kremasta skuta/
200g šećera
1 vanilija šećer
3 jaja
1 bjelanjak
1 kiselo vrhnja /180g/200g/20%m.m.
3žlice/pune /gustina
oko 500g marelica/breskve
oko 300g višanja
Priprema:
Stavite u zdjelu sve sastojke za tijesto ,zamiješajte čvrsto masno tijesto ,po potrebi dodate još brašna ,toplo je pa će vam možda trebati malo više brašna za prhko tijesto.Uzmite kalup za tortu /20-22cm/ na dno stavite papir za pečenje .Rasporedite tijesto ,nabodete ga vilicom.
Stavite tijesto peči 10min.u zagrijanu pećnicu na 200C.
Za to vrijeme možete pomiješati metlicom sve sastojke za kremu .Očistite i odkoštite breskve/marelice ,ako će te koristiti breskve njih ogulite.Odkoštite višnje.
Slažemo:
Pojačamo pećnicu na 230C.
Na tijesto stavite polovinu nadjeva ,poredamo višnje i breskve/marelice ,prekrijemo drugim dijelom nadjeva .
Stavimo kolač u zagrijanu pećnicu na 220C/na 15min.Smanjiti temperaturu na 170C pa nastavimo peći još 25 min.
Pustimo da se kolač ohladi ,premažemo ga tučenim slatkim vrhnjem/150ml ili istom količinom kiselog vrhnja.Ukrasimo marelicama i višnjama.
Serviramo ohlađeno uz kavicu .