Sastojci:
500g rajčice/veličina po želji
2-3 kom mladog luka
2 žlice nasjeckanih prepečenih oraha
200g sira/feta sir
3-4 žlice lišća peršina/fini svježi
1žlica maslinovog ulja za tavu
Şamandıralık umak:
2 češanja češnjaka/protisnuli
3 žlice maslinovog ulja
1/2 limun sok
3žlice octa od nara/aceto balsamico
1/2žličice origana
1/2 žličice zatara/timijan
1 žličica mljevene slatke paprike
sol,papar
Priprema:
Pripremite zdjelu za salatu .Operite peršin ,izvucite lišće .Operite i narežite rajčicu ,manju prepolovite većima izvadite špice ,sve stavite u zdjelu za salatu .Sir narežete pa ga prepržite sa svake strane kratko ,odložite da se malo ohladi.Dodate u zdjelu sa salatom.
Napravite preljev tako da sve sastojke stavite u zdjelu i miješate metlicom da se poveže.Isprobate umak/preljev on bi morao biti malo intezivnijeh okusa jer ipak on služi da bi začinio ostale namirnice.
Prelijete prelje/umak preko salate.Popite tostiranim orasima.
Servirate uz preprženi kruh ili kao prilog.