Sastojci:/6 osoba
1 kg mljevene puretine, janjetine ,junetine /pazite da bude barem 100g masnoće
1 manji luk/naribani
1 rajčica naribana
2 manje ljuta feferona naribana ili vrlo sitno na sjeckana
1žličica sitno nasjeckanog peršina
2 češnja češnjaka/sitno naribana
2 češnja češnjaka/sitno naribana
1žličica soli
1/2žličice kumina/mljevenog
1/2žličice soli
1žlica mrvca/opcionalno
1žlica mrvca/opcionalno
prstohvat ljute paprike
Ostalo:
2-3pečene paprike
2 rajčice
1žlica maslaca +mlaz maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješate sve sastojke za i mljeveno meso u velikoj zdjeli miješate kao da miješate tijesto da se svi sastojci povežu .Ja inače uvijek uštinem komadić mesa pa ga prepržim na suhoj tavi da vidim dali sve paše i jeli dovoljno začinjeno.Pustite meso ako ste zadovoljni da odstoji pola sata .Ako vam je smjesa prerijetka slobodno dodate malo krušnih mrvica.
Masnim rukama /možete ih malo zamastiti uljem/formirate kekabe oko ražnjića /tako da ih napravite plosnate ne kao šiš-ćevap ili običan ćevap .
Zagrijete grill tavu ili roštilj ispečete kebabe sa svake strane da uhvate lijepu boju pečete ih zajedno sa par paprika .Otopite maslac sa mlazom ulja pa prelijete preko pečeng kebaba koje ste složiti na vrh pita kuha i lagano posoljenih rajčica .Sa strane stavite lagano servirate pečenu papriku .
Servirate uz jogurt ili ajvar/pastu od paprike.