Španjolska salata koja izgledom jako posjeća na caprase a li vjerujte ukusom je vrlo daleko .Fini preljev iako bih ja u ovom slučaju rekla marinada daje odličnu harmoniju mladom siru i finim ljetnim rajčicama .Lagana i jednostavna salata koja može uz komad preprženog kruha biti cjeloviti obrok ili lagana večera.
Sastojci:
1češanj češnjaka
1/2žličice soli
1/4žličice papra
1 žličica timijana
1žličica dijon senfa
1žličica šećera
1žlica jabučnog octa
3-4žlice maslinovog ulja
Ostalo:
3 lijepe rajčice
125 g riccotte ili mladi kozji ili ovčji sir
1žlica nasjeckanih oraha
par listova bosiljka
Priprema:
U mužar stavite češnjak i sol izradite ga da se češnjak pretvori u pastu dodate ostatak za marinadu/preljev sve fino izradite da se poveže.Vrlo je važno izbalasirati jelo zato dodate octa i maslinovog ulja po ukusu ,nemojte da preljev bude prekisel jer morate znati da je rajčica ipak kisela.
Narežite sir i rajčicu ,nasjeckate orahe na sitno.
Složite u krug rajčice i narezani sir ,prelijete sve sa finim umakom,pospete nasjeckanim orasima i bosiljkom.Ostavite da se marinira pola sata u frižideru.