Ja naprosto obožavam priloge mislim da su oni točka na i svakog jela i ako su dobro komponirani mogu doista napraviti pravu gurmansku rapsodiju .Ja sam ovo divno jelo koristila kao prilog ali on uz malo riže ili tjestenine može biti glavno jelo ,ako baš jako volite ovu kombinaciju povrća uz preprženi kruh i jaje servirate ga za doručak . Ovo jelo je bilo prilog za roštilj /od dva kg paprike/ bilo je jako puno gostiju ,vjerujte meso je ostalo ,čak je i ostalo fino povrće sa roštilja i salate ovo jelo se jelo sa kruhom kao predjelo i prilog,recept je otišao na više dijelova svijeta a sad ga i pišem jer onako smotana kakva jesam/pogotovo kad kuham sam u drugom filmu/možda sam nešto krivo rekla ,recept je tu i ja vam ga od srca preporučam.
Sastojci:/4 osobe
8 paprika
1 velika tikvica
3 manje glavice luka
1 češanj češnjaka
400ml pasirane rajčice
2 lovorova lista
1žličica šećera/med
sol,papar
1-2 žlice maslinovo ulja
Priprema:
Operite i osušite paprike.Stavite ih na lim za pečenje pecite nekih 30min/180C.Ako imate priliku paprike ispecite na roštilju/tako su najbolje/ako ne možete i na grill tavi ,ali ovako u pećnici je naravno najednostavnije i najbrže/i najmanje grijete kuhinju i sebe/.Pečene paprike izvadite u zdjelu pokrijete prozirnom folijom i ostavite pola sata da se upare /tako ćete ih lakše oguliti/.Ogulite ih od kože.
Za to vrijeme narežite tikvice na site kockice .Zagrijete maslinovo ulje u tavi pa na njemu prepržite prvo sitno nasjeckani luk i češnjak da smekšaju i da luk postane transparentan.Dodate tikvice nastavite pirjati dok se tikvice malo ne uprže i postanu mekane .Dodate lovor list i rajčicu /ja sam koristila pasatu ali možete i sa svježom rajčicom tako da je prepolovite na pola i na ribežu /sa mesnate strane/naribate u umak/kožu bacite posolite ,poparite i dodate šećer ili med./Kuhate dok sve ne postane divan gusti umak
Paprike složite u zdjelu za serviranje ,prelite umakom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Servirate uz roštilj.