Odavno nisam stavila recept za burek 🙆 već su se neki i zabrinuli da sam odustala od jufki ,ne nisam naravno .Jako će vam se svidjeli ova bezmesna hrskava verzija sa fino začinjenim krumpirom .Ovo je odlično za lagani obrok ,večeru
Sastojci:
6 kom kora za jufke/pite
6 kom srednji krumpir/kuhan
2žlice ajvara
1žličica koncentrata rajčice
na vrh noža ljute paprike
2 srednja crvena luka
sol,papar
1/4žličice kumina
1,5 žlica nasjeckanog peršina
1žlica maslinovog ulja
Premaz:
150ml maslinovog ulja
150ml mlijeka
2 jaja/L
Priprema:
Skuhani krumpir ogulite od kore ,izradite ga vilicom.Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckani luk sa malo soli da uvene i dobije finu boju.Dodate luk u krumpir pomiješate zajedno sa ajvarom ,koncentrat rajčice ,paprike,soli i papra/ja malo više poparim jer to mi paše kod krumpira a vi po ukusu/Ja sam u prvoj turi zaboravila staviti peršin pa sam nadodala kasnije /nije neka greška naravno ali evo malo napomena /zna se to meni dogoditi pogotovo kad dosta kuham!!!
Za premaz sve pomiješate zajedno da dobijete finu emulziju.Uzmite jednu jufku premažete je pripremljenim premazom stavite nadjeva/nadjev odmah podijelite na dva dijela a svaki dio na tri tako da svaka jufka dobije istu količinu /premažete ,stavite sljedeću jufku ,premažete premazom i stavite nadjev ,zadnju jufki isto premažete preljevom i stavite nadjev:
Zarolate u rolu pa narežite na dva prsta debele šnite .Složite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Premažete ostatkom premaza /ako je ostalo/.Ponovite postupak sa još tri jufke.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20-25 min dok ne postanu fino hrskave i dobiju zlatnu boju.
Servirate uz dosta jogurta/grčki /gusti/kojem ste dodali malo soli,papra i češnjaka.Prospite sve nasjeckanim peršinom ili nasjeckanom metvicom.
Meni je jako fino uz salatu.