Palačinke pa još sa tri vrste punjenja a uz to fini sladoled od burbon vanilije ,možete li odoljeti??Moram priznati ako moji nisu veliki ljubitelji maka u ovoj situaciji se uopće nisu bunili a ovi šareni ,lijepi proljetni zamotuljci su nestajali sa tanjura.Uživajte , donesite boje i proljeće u svoj dom!!!
Sastojci:12 palačinki/3 tuljka
130g brašna
1 vanilija šećer
na vrh noža sol
450-500ml mlijeka
2 jaja
Nadjev:
Mak:
150 g maka/mljeveni
100ml mlijeka
1/2žličice maslaca
2žlice šećera
Sir:
150g sir/svježi
1 vanilija šećer
2žlice šećera u prahu
Višnje:
150 g višnja iz kompota bez špica
1žlica šećera u prahu
Priprema:
Zamijesite tijesto za palačinke .Ispecite 12 kom palačinki.Vi naravno možete uzeti neki svoj provjereni recept za palačinke/ako vam uopće treba recept i napraviti dvanaest komada/Višnje ocijedite/provjerite da slučajno nemaju špice pa ih marinirajte sa šećerom u prahu/odložite do korištenja.
Pripremite nadjev od maka tako da zagrijete mlijeko ,šećer i maslac pa dodate mak ,kuhate kratko da se sve poveže i mak skuha i zgusne.Ispasirate mak štapnim mikserom da dobijete kremu.Odložite do korištenja.Sir pomiješate sa šećerom u prahu .
Podijelite nadjeve na tri dijela .
Uzmite palačinku pa u nju stavite višnje ,zarolate usko ,stavite palačinku sa strane .Uzmite drugu palačinku pa je premažete trećinom nadjeva od sira ,zarolate usko ,odložite .Uzmite i treću palačinku pa nju premažete makom ,zarolate usko ,odložite .Uzmite četvrtu palačinku posložite na tru sve tri palačinke/dakle od sira ,maka i višnje/zarolajte praznu palačinku oko sve tri .Zamotate u veliku palačinku pa u foliju .Pustite da se sve dobro ohladi u frižideru .
Narežite ohlađene palačinke na koso .Posložite na tanjur.
U sredinu tanjura stavite sladoled ili kremu od vanilije ako vam treba na blogu imate brzu verziju od pudinga ili sporiju verziju od jaja /kremu od vanilije isto možete servirati toplu ili hladnu/.
Ako trebate recepte za umak od vanilije javi teee.
recept je sa YouTuba/Link