Prefine i brze lepinjice s premazom od jogurta, nema dizanja, rade se praškom za pecivo vrlo jednostavne u izradi a gotove u tili čas.Fine hrskave izvana a mekane iznutra ,nadjenete ih po želji za brzi doručak ili uz neko varivo za ručak.Recept je odavno na coolinarici /LINK/ evo sad i ovdje, isporbajte kad vam trebaju peciva na brzinu.
Sastojci:/4 osobe
Lepinjice:
oko500g glatkog brašna
160ml čvrstog jogurta 3,2%
200ml mlijeka
130ml biljnog ulja
1žličica soli
1 pecivni prašak
Premaz:
2žlice čvrstog jogurta
2žlice ulja
1žlica nigelle/sezama
Priprema:
U posudu stavite brašno, dodate mu sol i prasak za pecivo .Dobro promiješate .
U
zdjelici sa strane pomjesate mokre sastojke :jogurt,ulje i mlijeko .Promiješate dobro. Mokru
smjesu dodate brašnu i zamijesite tijesto ,ako treba dodate jos malo brašno
.Zamijesate tijesto koje se ne lijepi.
2. Tijesto podijelite u dvanaest dijelova/malih loptica. Razvaljate svaku lopticu na
veličinu malog tanjurića za kavu.Složite ih na lim na koji ste prije toga stavili papir za
pečenje.
3. Napravite premaz: U posudu stavite jogurt dodate ulje i sjemenke nigelle ili sezama
,promiješate. Premašite lepinjice smjesom od jogurta pa s vilicom zagrebete na križ po
lepinji/slika2