Sastojci:
Meso:
300g mljevenog mesa/srednje mljevenog ne presitno/sol
3žličice ribanog parmezana
1 jaje
2žlice mlijeka
2žličice krušnih mrvica
1/2žličice timijana
1/4žličice ribanog muškatnog oraščića
Ostalo:
300g tijesta za pizzu125g fine mozzarelle
malo soli
timijan
oko10 crnih maslina bez koštice
Umak od rajčice:
200g nasjeckane rajčice1žličica meda
na vrh noža pecivni prašak
1češanj češnjaka
sol
2 žlice vode
1,5žlica maslinovo ulja
Priprema:
Napravite prvo umak:
u lončić na vatri stavite maslinovo ulje i nasjeckani češnjak, čim malo zamiriše maknete lončić sa strane pa dodate rajčicu zajedno sa ostalim sastojcima,pustite da kuha par minuta, maknete, isprobate slanost i kiselost po potrebi doradite. Odložite da se malo ohladi.
Napravite okruglice tako da pomiješate sve sastojke u zdjeli, dobro ih izmiješati ostaviti stajati pet minuta na sobnoj temperaturi.Napraviti okruglice, ja uvijek napravim par većih okruglica/polpeta/.Okruglice is na grill tavi sa svake strane da uhvate boju.
Razvaljamo tijesto na tanko u krug veličine oko 30cm promjera, prebacite tijesto na lim za pečenje na koji ste stavili papir, zagrijati pećnicu na 250C/najjače .Na krajeve stavimo masline, zarolamo oko maslina da bi podigli tijesto,U sredinu stavim cijelu količinu umaka od rajčice.Poslažemo okruglice, oko njih natrgamo komade mozzarele, lagano je posolimo i pospemo timijanom/samo listići ako koristite svježi/.
Razvaljamo tijesto na tanko u krug veličine oko 30cm promjera, prebacite tijesto na lim za pečenje na koji ste stavili papir, zagrijati pećnicu na 250C/najjače .Na krajeve stavimo masline, zarolamo oko maslina da bi podigli tijesto,U sredinu stavim cijelu količinu umaka od rajčice.Poslažemo okruglice, oko njih natrgamo komade mozzarele, lagano je posolimo i pospemo timijanom/samo listići ako koristite svježi/.
Gotovu pizzu izvadite u pustite kratko ohladiti .