srijeda, 14. studenoga 2018.

Slani kim roščići

Prefini roščići punjeni feta sirom , mekani, slani ma savršeni, obožavati će te ih svakim grizom.Vrlo jednostavni su u pripremi ne zahtijevaju puno truda ni vremena a bogme ni umješnosti a svih će ih obožavati.Usput ako ne volite kim kao posip stavite nešto  drugo tipa sezam, suhi origano, mak i sl.Imala sam dosta upita za kiflice sad sam donijela ovaj recept a oko Božića ću raditi jedne starinske kiflice koje su jako dugo u mojoj obitelji za sada uživajte u slanoj inačici.

Sastojci:

500g glatkog brašna

50g maslaca

70 ml ulja

1,5 žličica soli

1žlica šećera

220ml jogurta

2 jaja

1/2pecivnog praška

1žlica instant kvasca

ostalo:

150g feta sira

150g ribanog sira/gauda

1/2žličice origana

Premaz:

1 žumanjak

pola žličice vode

Priprema:

U lončić stavite jogurt lagano ga zagrijete, dodate maslac sobne temperature i ulje te jaja, promiješati, dodati šećer i sol pa nastavit miješati/ja to radit kuhačom/na kraju dodati postepeno brašno dok ne dobijete mekano tijesto koje se lijepi.Odložite sa strane dok ne napravite nadjev.Izmrvite feta sir, dodate naribani sir i malo origana.
Zagrijete pećnicu na 50C.
Odmah krenite raditi kifle.Prvo tijesto podijelite na 16 dijelova.Napravite od svakoga dijela kuglicu.Kuglicu rastanjite
/ne pretanko/Stavite nadjev, prebacite kraći dio, stisnite/radi nadjeva, i samo jednom okrenete, formirati kiflicu.Stavite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje, ponavljajte postupak dok sve ne završite i potrošite nadjev.Pokrijete čistom krpom i ostavite stajati pola sata u toploj pećnici.Žumanjak izradite sa malo vode.
Nakon pola sata premažete kiflice razmučenim žumanjkom, prospite kimom.Ostavite stajati u toploj pećnici još 15 min. 
Izvadite kifle a pećnicu zagrijete na 170C, pecite kifle nekih 15-20min.

Servirati tople ili hladne.



ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Turkey wellington /puretina wellington

Drage moje jedan divan predbožićni recept ako ne želite raditi velko pečenje sa puricom i sl. napravite ovaj divan recept od purećih prsa nadjevenih đžemom od brusnica u lisnatom tijestu sa gljivama i u umaku od brusnice .Recept je vrlo dekorativan u divnim bojama i okusima Božića.Iako ima par faza nije kompliciran a okus je predivan slatko-kiselo.

Sastojci: 8 osobe 

Purećih prsa/1,2kg

sol,.papar

3 žlice maslinovo ulje

 3žlice majčine dušice

300g marmelade od brusnica/1,5žlicu odvojiti za umak

 Premaz:

 25g suhih vrganja

6 feta suhe šunke

 1 grančica ružmarina

600g šampinjon/pola smeđi pola bijeli

1 žličica maslaca

sol,papar

 Umak: 

500g krila, leđa i sl 

1 mrkva

 1 smeđi luk 

1 manji poriluk

 2 žlice brašna

 1l vode ili pilećeg temeljca 

1žlica aceta balsamica

 sol,papar


 Ostalo:

 500g lisnatoga tijesta

 1 jaje 

alu-folija

Priprema:

1. Kratka napomena: ovaj recept bi bilo poželjno započeti večer prije nekakve fešte ili slavlja tako da se sve prije finiša dobro ohladi,a tako je i vama lakše jer će te sve stici napraviti uz manje stresa/kao što znate na lisnato tijesto ne smije ništa topli inače će se sve defrmirati prije pečenje.

Zagrijete pećnicu na 180C. Okrenete pureća prsa, spoj s donje strane odvojite onako kako to prirodno izgleda a deblju stranu samo malo zarežite nožem. Prsa s jedne i druge strane namažite maslinovim uljem.Odvojite polovicu timijana pa prospite s donje i gornje strane po prsima .Posolite i poparite. Napunite prsa/odnosno nadjenute marmeladom od brusnice. Uhvatite spojeve prsa čačkalicama ili štapićima ražnjića da se u pečenju ne bi sve rastvorilo i nadjev iscurio, isto tako možete to sve napraviti konce za pečenje tada možete formirati finu štrucu.Papir za pečenje premažete maslinovim uljem pa na njega stavite meso zarolate ga čvrsto, a potom sve zamotati u alu-foliju.Stavite peći 1h.
. Dok se puretina peče napravite nadjev: Namočite u vrućoj vodi suhe vrganje. Nasjeckate šampinjone. U tavu zagrijete malo ulja pa na njemu prepržite šunku da bude hrskava ali bas jako hraskava, kratko prije kraja pečenja dodate malo ružmarina/malu grančicu/, pustite da zamiriše. Izvadite na papir i ocijedite, pustite da se ohladi i ocijedi. U posudu u koju ste pekli šunku dodate narezane gljive posolite ih i po paprite kratko prodinstate pa dodate nasjeckane namočene vrganje/vodu procijedite i sačuvate/pa dodate dvije žlice u gljive/, dodati sitno nasjeckano lišće ružmarina, dinstate nekih desetak minuta dok gljive ne smekšaju i lagano se zapeku.Kad su gljive gotove dodate komadić maslaca pustite da se otopi poveze Maknete s vatre, ispasirate štapnim mikserom u paštetu/ako je prerijetko možete dodati žlicu krušnih mrvica/
Odložite da se ohladi.

 Napravite umak: U posudu zagrijete maslac s mlazom ulja dodate narezani pureće/pileće kosti/leda dodate narezanu mrkvu,poriluk i luk..Prepržite vrlo kratko, prospite brašnom, promiješate, podlije s vodom, dodate marmeladu od brusnica, grančicu ružmarina i aceto balsamico.Pustite da zakuha, smanjite vatru i nastavite kuhati nekih 60min.Procijedite, po potrebi dodatno zgusnete, posolite i popaprite po ukusu. Razvaljajte lisnato tijesto./napravite to na papiru za pečenje da vam bude lakše. Na jedan dio tijesta/ u sredinu stavite polovicu nadjeva od gljiva i /koji mora biti hladan/prospite sa narezanom preprženom šunkom ,na nju stavite ohlađeno pečeno meso/iz kojega ste izvadili stapice /čačkalice/ pa ga premazite ostatkom nadjeva i prospite šunkom.Prospite ostatkom majčine dušice.

Premažite donje tijesto s razmučenim žumanjcem, pa na njega stavite drugo tijesto, fino ga zalijepite za meso i nadjev kao da radite veliki raviol, spojite ga kao na slici .Odrežite ostatak tijesta od kojeg možete raditi razne ukrase na tijestu čisto da vizualno fino izgleda štruca .Premazite sve razmučenim žumanjkom.

5. Pecite u zagrijanoj pećnicina 180C/50min. Izvadite vani ,ostavite da miruje desetak minuta prije nego je razrežete da se sokovi povežu i ne bude suho, nikako je nemojte odmah rezati.
Servirate toplo ili hladno uz finu salatu,  kuhano povrće, pire i vrući umak.

srijeda, 7. studenoga 2018.

Slatko-kiseli ražnjići

Ovo je neka inačica havajskih kebaba. divan slatkasti preljev i ražnjić sa komadićima ananasa.Vjerujte mi kombinacija božanstvena.Okuse naravno treba dotjerati tako da dodate kiselost po vašoj želji, ako imate iskustva sa slatko- kiselim okusima neće vam biti teško doraditi te    okuse.Recept je naravno od ovoga ljeta i ne bih se ni sjetila da nisam dobila upit. Uživajte uz fino vino .

Sastojci:

Slatko-kiseli umak:

70ml vode

80ml soja umaka

60ml sake

3žlice meda

50g šećera

60ml soka od ananasa

2 češanja protisnutog češnjaka

1žlica naribanog đumbira

1žlica ribljeg umaka/opcionalno

1žlica rižinog octa

Ostalo:

800g pilećih fileta

po jedna crvena, zelena, žuta paprika

3 šnite/fete ananasa

1crveni luk

sol,papar/malo


Priprema:

Sve sastojke za slatki umak stavite u lončić na vatru kuhate desetak minuta na laganoj vatri da se umak zgusne.Ostavite ohladiti.Umak ne trebate hladiti do kraja sasvim će biti dobar i mlak,

Piletinu operite razdijelite na iste fileta, narežite na trake.Prelite sa pola količine umaka, promiješate, ostavite stajati pokriveno folijom nekih sat vremena.
Nakon sat vremena nižete ražnjiće.Prvo narežite papirku, luk i ananas na komadiće.Nanižete na ražnjić prvo traku piletine , potom razno povrće , ražnjić završite piletinom.


Sad ga izrežete po dužini, da dobijete  gotovo iste ražnjiće.Lagano ih posolite i poparite.

Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrije pećnicu na 200C.Ražnjiće prvo prepecite na grill tavi koju ste prije toga stavili malo ulja.Prepečene ražnjiće stavite na deset minuta da se dovrše u pećnici.




Servirati uz rižu, povrće i sl.


nedjelja, 28. listopada 2018.

Brzi rolat od džema od jagode i mascaponea

Ovaj rolat često radim kad mi treba desert na brzaka, fini je, izdašan ne zahtjeva puno umješnosti i truda a jako fin i sočan.Recept znam već napamet koliko sam ga puta radila.Umjesto džema možete staviti nutellu ili bilo koji drugi slatki namaz po želji.

Sastojci:

80g glatkog brašna

50g gustina

korica pola limuna/opcionalno

4 jaja

1 vanilija šećer

180g šećera

1žličica pecivnog praška

Nadjev:

250g mascapone sira

2 žlice šećera u prahu

2-3žlice pekmeza ja volim jagodu a i po želji

Priprema:

U zdjelu stavite jaja i šećer/obje vrste/ izradite jaja da postanu pjenasta i da se šećer otopi.U zdjelu izmiješate brašno sa pecivnim praškom i gustinom.Dodate u jaja pa nastavite kratko miksati.
Zagrijete pećnicu na 175C.
Stavite na lim papir za pečenje, izlijete smjesu.Zagladite.Pecite u zagrijanoj pećnici nakih 7 min, provjerite čačkalicom, nemojte presušiti.

Izvadite rolat, lagano ga pospete šećerom u prahu i odmah zarolate.Pustite da se ohladi/nekih pola sata/Sir izradite sa šećerom u prahu.
Prvo cijeli rolat premažete džemom.
Nakon toga sirom.Zarolate rolat po užoj strani.Prospite ga šećerom u prahu i zamotate u prozirnu foliju.
Ostavite da odstoji u frižideru pola sata i spreman je za rezanje.

subota, 27. listopada 2018.

Hackbraten/njemačka mesna štruca u bogatom umaku

Evo jedno divno klasično, obiteljsko pečenje, bogati i vrlo ukusni objed koji uz to možete servirati svakom gostu bez grižnje savjesti, reklo bi se može izaći i za kraljevski stol.Uživajte uz pire krumpir. specle ili knedle od kruha.

Sastojci:

2 kom tosta ili sredine starog kruha

par žlica vrućeg mlijeka

750g mljevenog mesa/miješano

1žličica soli/više manje po ukus/

1/2žličice mljevenog papra

1 jaja/L ili dva manja

1 srednji luk

1 češanj češnjaka/pasiran

2 žličice senfa

1/2 žličice dimljene paprike

1/2žličice mljevene slatke paprike

opcionalno malo ljute mljevene paprike

1žličica majorana/mažurana

1-2žličice krušnih mrvica/opcionalno

par žlica ulja /ja sam koristila maslinovo/inače ide obično

Ostalo:

2žlice koncentrata rajčice

1 l pilećeg temeljca

1 srednji luk

200g celera/glava

2 češanja češnjaka

2 lista lovora

6-7 zrna papra

2 mrkve

1žlica gustina

Priprema:
Na sitno na sjeckati luk.
U zdjelu /duboku/ smrvite tost dodate mu par žlica mlijeka pustite da upije, ocijedite po potrebi višak tekućine, dodati jaje, meso, i sve ostale začine, miješati kao da miješate tijesto dok se sve ne poveže u kompaktnu smjesu po potrebi dodati krušne mrvice, štruca mora biti kompaktna.Formirati mesu štrucu.Prije nego formirate štrucu možete uzeti malo mesa i prepežiti ga na tavi da vidite dali ste zadovoljni začinima i slanoćom.
U tavi zagrijati ulje pa na njemu sa svih strana zapeči mesnu štrucu, budite pažljivi, okrečite je često.
Kad je gotova izvadite je u pekač, poklopite i ostavite stajati dok sve ne dovršite.U tavu za pečenje dodate još malo ulja, pustite da se zagrije, stavite nasejkani luk i češnjak, preržite, dodate narezani celer i mrkvu.Sve polijete sa temeljcem, pustite da prokuha, prelite sve preko meso štruce.Poklopite.
Zagrije pećnicu na 180C.Stavite poklopljeni pekač , pecite u zagrijanoj pećnici nekih45 min poklopljeno, otklonite pa nastavite peći još pola sata.
Izvadite mesu štrucu i zamotate je u foliju.Umak sa povrćem ispasirate kroz najfinije sito.
Ostatke /vlakna/ od povrća bacite.Umak vratite u lončić ako je prerijedak dodate gustin , ako je taman i zadovoljni ste, samo isprobate slanoću.
Mesnu štrucu narežete na šnite.Servirati sa pireom ili prilogom po želji.

srijeda, 24. listopada 2018.

Otvorena pita od krumpira

Znam, znam već unaprijed da će te me kritizirati jer nisam stigla jučer objaviti recept, hvala vam na svim komentarimai upitima, evo recept stiže.Ovaj recept se inače radi sa prhkim tijestom no ako želite sebi ušparati masnoće napravite ga sa 400g tijesta za pizzu meni jednako fin a upola manje kaloričan.Umjesto pancete, dimljene šunke i sl.možete dodati bilo koje dimljeno meso /puretinu, govedinu/ ja nekad samo stavim malo dimljene paprike za vege.Uživajte!!


Sastojci:

Za masno/prhko tijesto:

180g brašna 

120g maslaca/sobna temperature

1/2žličice soli/ravne

5žlica hladne vode

ili 400g tijesta za pizzu

Nadjev:

1žlica maslaca

200g suhog srednje masnog mesa po želji

200g ribano ementala

7 srednjih krumpira/narezani na kockice

žumanjak

sol,papar

Priprema:

U zdjelu stavite sve sastojke za prhko tijesto pomiješate ih zajedno sa 5 žlica hladne vode.Napravite tijesto, pustite na pola sata da se hladu u frižideru.Ako će te koristiti tijesto za pizzu koristite ono koje inače koristite i za koje ste sigurni da će vam  uspjeti.
Za to vrijeme narežite dimljeno meso i prepecite ga na maslacu ako vam je meso masnije smanjite masnoću a ako je recimo puretina nemojte jer krumpir traži malo masnoće .Gotovo meso odložite do korištenja da se malo ohladi.


Krumpir ogulite narežite na kockice, neka udu koliko tolike jednake, skuhate ga u slanoj vodi, ocijedite i pustite ohladiti, pazite samo da previše ne prekuhate krumpire neka su mekani ali da zadrže oblik.
Raširite tijesto na pravokutnik 35x25 cm otprilike.Stavite krumpir na tijesto tako da ostavite par cm sa strane ne pokriveno.
Po krumpiru stavite meso, lagano posolite ako želite i obavezno poparite/ja volim malo papreniji krumpir vi sve naravno isprobate pa procijenite i doradite po ukusu/.Prospite sirom.Premažite razmučenim žumanjkom.Pecite na 180C nekih pola sata ako koristite pizza tijesto ili na 210C ako koristite prhko tijesto.

Ostavite da se malo ohladi pa nerežete na kocke






utorak, 16. listopada 2018.

Seljačke kocke

Seljačke šnite ili seljačke kocke dobro je poznati stari jednostavni kolač za koji ne treba puno namirnica i naravno jednostavan je u pripremi.Baš ono kad vam treba brzi kolač ili imate slaku krizu pa bi baš nešto kremasto jeli a ne da vas se dugo biti za štednjakom.Za ovo možete koristiti džem po ukusu ja sam koristila od marelice, inače u tijesto možete promiješati kukuruzno i bijelo brašno ili možete dodati malo kakaa isto je jako fino.Svježi sir možete napraviti sami u krem sir, ako ga u dubokoj zdjeli lagano izradite štapnim mikserom, ja tako radim za sve kolače u kojima ga koristim.

Sastojci:

300g glatkog brašna

5 jaja

185g šećera

1 vanilija šećer

prstohvat soli

1dl mlijeka 3,2%

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

250g krem svježeg sira

1 vanilija šećer

2-3 žlice šećera

200-250g marmelade/džem od marelice ili okus želji

šećer u prahu

Priprema:

U zdjelu prosijete brašno sa pecivnim praškom i solju.Odložite.Izradite kratko sir sa šećerom, možete šećer i postepeno dodavati dok vam se ne svidi slatkoća za to vam ne treba mikser dovoljno je miješati žlicom.
U drugu zdjelu stavite cijela jaja i obje vrste šećera, miješate miješalico na najjače da se stvori bogata pjena, da jaja narastu a da po prstima više ne osjećate šećer.U jaja dodati ulje i mlijeko nastaviti kratko miješate da se povežu mokri sastojci a potom dodati suhe sastojke koje smo prosijali.Nastaviti miješati dok se sve ne poveže u glatku smjesu.

Kalup lagano nauljiti i posuti brašnom/veličina 30x20 cm/Uliti cijelu količinu tijesta u klaup lagano poravnati.

Uzmite sir pa žlicom nabacite hrpice sira po tijestu.Potom isto napravite sa džemom njega rasporedite između sira i tijesta.

Pecite kolač na 200C /nekih 25min.Ohladite ga prije rezanja i prospite bogato šećerom u prahu.




srijeda, 10. listopada 2018.

mekane mini pite od jabuke

Jako fine i mekane pite od jabuke idealne za izlete, marende za djecu, fine zagriske na poslu, uz kavicu čaj, sok.Vrlo su jednostavne u izradi od ove doze izađe ih 12 komada .

Sastojci:

250g-300g brašna/glatko

100ml mlijeka

1,5 žličica instant kvasca

1/2žličice soli

180g šećera

1 jaje/M

3žlice ulja

Nadjev:

3-4 jabuke narezane na kocke

1-2žlice smeđe šećera

1 vanilija šećer

1/2žličice cimeta

Priprema:


U zdjelu stavite mlako mlijeko, jaje, ulje, šećer i kvasac, lagano promiješate.Ostavite stajati desetak minuta.Dodati brašno sa solju zamiješati glatko tijesto koje se ne lijepi.Tijesto staviti u zdjelu , pokriti ga prozirnom folijom, ostaviti stajati nekih 1h ili dok ne udvostruči veličinu.Jabuke ogulite, narežete na kockice, prospite šećerom/obje vrste/ i cimetom.Dobro promiješate.
Tijesto izručite na radnu plohu koju ste prije toga posuli sa malo brašna.Razvaljate u tanki pravokutnik.Premažete tijesto sa otopljenim maslacem, prospite jabuke po tijestu, fino rasporedite.Zarolate tijesto u štrucu do pola.Otkinete.Zarolate drugu polovicu.Narežete svaku polovicu na 6 dijelova.Svaki dio odvojite pa ga zarežite na par mjesta da se rascvjeta.Stavite na lim za pečenje pokrite čistom krpom, ostavite stajati pola sata na toplom mjestu/ja obično zagrijem pećnicu na 50C i tamo pustim da se drugi put diže/Nakon pola sata izvadite vani iz pećnice, zagrijete pećnicu na 170C.Dok se ona grije vi premažete pite razmučenim žumanjkom.


Pecite u zagrijanoj pećnici nekih 30-35 min.

subota, 6. listopada 2018.

Restani krumpir sa paprikom

Jako volim fine mirisne rog paprike, imam već jedan sličan recept ali ovoj mi je isto jako fin i aromatičan te pomalo neobičan u pripravi.Kad vam treba brz i jednostavan prilog ovo će vas oduševiti.Jelo možete jesti toplo ili hladno / u tom slučaju možete dodati  malo grčkog jogurta i malo ljute mljeven tucane paprike/.Mala napomena jelo će biti brže gotovo ako krumpir bude tanje narezan.

Sastojci:

2 kom rog paprike/crvena

1 zrela rajčica veča

1 luk/srednji

2 češanja češnjaka

sol, papar

4 žlice maslinovo ulja

1 puna živca sitno nasjeckanog peršina

1 žličica koncentrata rajčice

Priprema:

Oprati i narezati rajčicu i papriku na sitno.Na sitno nasjeckati i luk i češnjak.Oguliti i narezati krumpir.
Zagrijati tavu /pazite da imate poklopac za tu tavi jer se krumpir kuha u pari/.
U tavu stavite na dno narezani krumpir.Poviše stavite luk, papriku,, češnjak, posolite, poparite , dodate koncentrat rajčice, polijete sve sa uljem.
.Poklopite i pustite d ase na najjače zagrije i kuha nekih pet minuta.Sad smanjite vatru, promiješate, pa pustite kuhati još desetak minuta poklopljeno , tu i tamo odklopite i promiješate.

Kad krumpir omekšao, dodate nasjeckani peršin, promiješate  isprobati slanost pa dodaditi  okus sa solju i paprom.Servirati toplo ali jako je fino i hladno.








ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Mekane štruce sa češnjakom i peršinom

Njamiii iliti yummy, yummy kruhići, mekani  aromatični .Naprosto nećete moći prestati jesti ovaj divan mekani kruhić a nećete vjerovatri gotov u trenu.Već sam objavila moje jogurtice sa češnjakom i peršinom, kruh sa češnjakom i peršinom a evo sad i štruce.Servirate po želji .

Tijesto:

250ml mlakog mlijeka

80ml maslinovog ulja

1žličica šećera

1/2žličice soli

1 kesica instant kvasca

1 jaje/L

500 g glatkog brašna/možda malo više

Ostalo:

60ml maslinovog ulja

2 češanja češnjaka

malo soli

1žlica nasjeckanog peršina

100g ementala/zrele gaude


Priprema:
Prvo pripremite preljev:u maslinovo ulje dodate malo soli sitno nasjeckani češnjak i peršin.Ostavite stajati dok se sve ne dovršite.

U zdjelu stavite šećer, ulje i mlako mlijeko, promiješate dodate kvasac ,promiješate.Ostavite stajati deset minuta/pokrite krpom/.Dodate postepeno prosijano brašno,nastavite miješati dok tijesto se ne spoji.Izručite sve na radnu plohu pa nastavite miješati da se sve dobro poveže .Stavite sve u zdjelu, zatvorite prozirnom folijom, ostavite stajati pola sata na toplom mjestu/ja zagrijem pećnicu na 50C/dok tijesto ne nadođe.



Podijelite tijesto na dva dijela.U sredini napravite rupu rukom cijelom dužinom.Stavite pripremljen  umak od češnjaka i peršina.Prospite naribani sirom.


Ostavite na toplom stajati još 15 min.Zagrite pećnicu na 175C/peci nekih 25 min.Pustite da se ohladi. Narežete.

subota, 29. rujna 2018.

Oktoberfest varivo



Konačnooo, obožavam Oktoberfest, šušur i ludnicu u Muchenu , nažalost ne može se svake godine biti nazočan ali barem možemo kuhati fina bavarska jela.Ovo je odlično varivo sa dimljenim kobasicama, kupusom  sa malo octa koje će vas zagrijati okusima i toplinom.

Sastojci:

4 fine dimljene kobasice

250ml lager piva

750ml pilećeg temeljca

1 glavica kupusa/manja-srednja/

sol,papar

1/2žličice kima u zrnu

1/2žličice mljevenog kima

1 list lovora

1žlica ulja

1 luk

3 češanja češnjaka

1žličica sitno nasjekcanog peršina

2 veća krumpira

1žlica jabučnog octa

Priprema:

U lonac zagrijete ulje pa dodate narezane kobasice.Pržite da se kobasice lagano preprže i puste malo masnoće pa dodate narezani luk.Pirjate dok se luk ne zazlati i omekša.

Kupus narežete na četvrtine pa izvadite srčiku, narežete na trake.Dodati u lonac sa kobasama, nastaviti sve pirjati par minuta miješajući da se kupus preprži i omekša.Posolite, po paprite , dodate kim, nastavite miješati da se sve poveže. i zamiriše.Na sitno narezati češnjak pa ga dodati u kupus, promiješati kratko, politi sve sa pivom.
Pustiti da sve prokuha, sastrugati drvenom žlicom po dnu lonca da se sve ako se što zapeklo umiješa u umak, to će dati na aromi ovom bogatom varivu.Dodati oguljeni i na kocke narezani krumpir, politi sve sa temeljcem, pustiti da se kuha nekih pola sata ili više u ovisnosti o veličini krumpira.

Kad je gotovo dodate žlicu octa i sitno nasjeckani peršin, kratko kuhati.Servirati uz pivo, pivska peciva.

Comments system

Disqus Shortname