Još jedno jelo koje sam pripremala uz roštilj ,tacosi sa salsom od ananasa i finim preljevom.U ovo jelo ide dinstana govedina/junetina tako izaberite mekani dio šnicle,za završni preljev ide ljuti umak ako volite napravite isto ako ne zamijenite kečapom ili u mom slučaju ajvaru/neka se vidi kakao se to radi kod nas/limeta je naravno obavezna jer ona daje završni balans ovom jelu naravno da možete zamijeniti limunom iako limeta ima malo drugačiji okus i kiselost.Riblji umak možete zamijeniti worcesteshire umakom.
Sastojci/6 tacosa;
Meso:
500g mekanog goveđeg/junećeg šnicela
1ljuta papričica/bez sjemenki
1 luk
1 češanj češnjaka
2 žličice ribljeg umaka/worcesteshire umak
2 ravne žlice šećera
2 ravne žlice vode
Umak:
3 žlice nasjeckanog svježeg ananasa
3 žlice nasjeckanog svježeg krastavca
1 crveni luk
1/2žlice nasjeckanog korijandera/peršin
1žlica ulja
Ljuti preljev:
2 žlice majoneze
1žlica gustog jogurta
1žlica chilli umaka/ajvar/kečapa
Ostalo:
6 kom tortilje
Limeta
svježi korijandar/peršin
Priprema:
U woku zagrijete ulje dodate nasjeckani luk ,češnjak i papričicu/kojoj ste očistili opne i špice/lagano pirjate da povrće uvene.meso narežete na trakice ,pa dodate na povrće ,prepžrite kratko.Prelijete sve ribljim umakom ,nastavite pržiti na najjačoj vatri još par minuta .Kad je meso gotovo dodate šećer ,pustite da se šećer karamelizira i obavije svu količinu mesa a da meso postane zlatne boje ,ne brinite i neisprobavajte meso sada jer njega u kasnijem postupku morate balansirati pa vas se ovako možda neće svidjeti.Odložite meso.
Napravite salsu od ananasa:
U zdjelu dodate sve sastojke za salsu ,dodate malo soka od limuna ,posolite i popaprite ,odložite do serviranja .
Nasjeckajte limetu .Zagrijete tortilje ja kad imama puno ljudi i moram to brzo napraviti tortilje ne zagrijavam jednu po jednu na tavi nego ih sve stavim u pećnicu na par minuta .
Za završni preljev u zdjelici pomiješate sve sastojke.
Servirati možete na dva načina tako da sve sastojke stavite na stol ,možete još dodatno na sjeckati svježeg salatnog povrća pa da svako sebi stavi i slaže tacose po želji ili vi nadjenite tacose sa svim sastojcima i donesite na stol uz salatu.Obavezno pokapajte sokom od limete prije konzumiranja.