Sastojci:
300g naribanog svježeg kupusa
150g tjestenine/po želji
1 libanonski krastavac
1 žlica nasejckanih oraha
50g parmezana na trake/tvrdog sira po ukusu
Preljev:
100ml maslinovog ulja
70ml vinskoga octa
1žličica meda
1/2žličice soli
prstohvat šećera
dva mlinica papra
2 žličice senf/dijoni može i cijelog zrna malo je jači
1 češanj češnjaka /protisnuli
Priprema:
U zdjelu naribate kupus na fine trake .Tjesteninu koju odaberete skuhate po upustvu na pakovanju ,kad je kuhana procijedite ,properi te hladnom vodom i stavite zajedno sa kupusom.
Krastavac ogulite ,izrežite na pola izvadite špice pa narežite na kocke ,stavite u zdjelu sa kupusom.Isto napravite i sa nasjeckanim orasima.
U zdjelici napravite preljev tako da sve sastojke za preljev izradite metlicama da se poveže u finu emulziju.Prelijete preko salate ,sve fino izmješajte pa ostavite stajati pola sata.Pospete trakicama parmezana.
Servirate kao prilog .