Fine mekane bavarske zemičke, žemlje, hrskave korice i mekane iznutra.Nema neke velike mudrolije kod izrade ovih peciva, brašno,sol, voda i kvasac jedino malo strpljenja i par caka kod pečenja.Uživajte u Oktoberfestu uz mirisna peciva.
Sastojci:/12kom
750g brašna
1 kvasac/instant
2 žličice soli
430ml mlake vode
Priprema:
U zdjelu za miješanje dodate mlaku vodu i kvasac, promiješate dobro rukom da se sve poveže.ostavite stajati 5 minuta.U drugu zdjelu prosijate brašno , dodate sol, promiješate.Dodati tekućinu sa kvascem , zamijesiti tijesto, izručiti ga na radnu plohu pa nastaviti miješati dok ne dobijete glatko tijesto /po potrebi izbalasirati tekućinu i brašno dodavajući postepeno brašno ili vodu/.Vratiti tijesto u posudu posuti brašnom, prekriti prozirnom folijom pa ostavit stajati 90min.
Nadošlo tijesto izručiti na lagano pobrašnjen radni stol,podijeliti na 12 dijelova, izraditi 12 kuglica.Na lim za pečenje staviti papir za pečenje , na papir posložiti okruglice, posuti ih brašnom, pokriti čistom krpom i ostaviti stajati 20 min na toplom mjestu.
Zagrijati pećnicu na 250C
U lončić koji može u pećnicu zagrijete 2 dcl vode do ključanja, stavite na dno pećnice.Peciva prospete lagano vodom pa iz zarežete oštrim nožem na par mjesta.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici 20min.
Servirati ohlađena.