Sastojci:/16 kom
250g krumpira
300g brašna
50g maslaca
1/2 žličice soli
1 instant kvasac/kesica/
50g šećera
50ml mlijeka
žlice vanilija šećera
1žlica ruma
korica limuna i naranče/ja sam korstila klementinu/
1žumanjak
1cijelo jaje
Nadjev:
đem, nuttela, i sl. po ukus ja sam stavila domaći od višnje
Priprema:
Ogulite , narežite na kockice krumpir , skuhajte ga sa malo soli.Propasirati krumpir, dodati maslac, mlijeko, miješati da se maslac rastopi pa dodati jaje i žumanjak, koricu limuna i naranče, obje vrste šećera, rum i kvasac, promiješati opet da se poveže.Dodati cijelu količinu brašna pomiješanog sa soli.Miješati nastavcima za tijesto dok ne dobijete glatko tijesto po potrebi dodati još malo brašna.
P
Prebaciti tijesto na pobrašnjenu radnu plohu, razvaljati na veličinu 35x25 cm.
Narežite na kocke 8x8 otprilike.
Ispecite ih kao i klasične krafne na ulju, na srednjoj vatri, dok ne dobiju finu zlatnu boju.
Prospite šećerom u prahu.