Zarolani lungić sa roštilja
Sastojci:
600g lungića/svinjski fileta
2češnja češnjaka
2žlice peršina
1 manji luk
1 žličica na sjeckane svježe kadulje
sol,papar
100g dimljene tanke šunke/tipa pršut
100g sira narezanog na listiće
drveni ražnjići
Priprema:
Raširite lungić lepezasto .Zarežita ga na više mjesta oštrim nožem/da se možemo lakše zarolati /pazite da ne izrežete meso.
Naribate luk,sitno nasjeckajte češnjak ,nasjeckajte peršin.Premazite lungić maslinovim uljem,posolite ga i po paprite .Pospite nasjeckanim češnjakom,lukom i peršinom.Posložite fete pršuta i sira pa na to prospite na sjeckanu kaduljom.
Zarolajte lugić.Narežite ga na komade debljine po želji .Zabodite lungić na ražnjić počevši od onoga dijela gdje je spoj.Najjednostavnije je da ga prije nabodete a onda izrežete.
Zagrijete pećnicu na 200C
Zagrijete tavu ili grill ,pa pecite ražnjić pet minuta sa svake strane .Stavite u zagrijanu pećnicu pa nastavite peći jos deset minuta.
Isto napravite i sa prečim filetima/ako ne jedete svinjetinu/ ,na djenite ih dimljenom purecom šunkom ,ostalo je isto osim sto umjesto kadulje stavite na sjeckani bosiljak.
Uživajte u društvu!1
Recept sa bloga Just eat it!