Fine talijanske lazanje od par sastojka ,vrlo jednostavne u pripremi .Pesto, kao sto sam pisala možete kupiti gotovi ili napraviti sami ,ja ga obožavam i uvijek imam teglicu kod kuće.,Isprobajte ovaj divan i brz recept.
3-4 srednje tikvice
1žlica maslinovog ulja
1mali češanja češnjaka
1 žličica nasjeckanog peršina
sol,papar
120g ribanog sira
1žličica maslaca
1 žličica ulja
2 ravne žlice brašna
500ml mlijeka
sol,bijeli papar
na vrh noža naribani muškatni oraščić
Priprema:
Narežite tikvice na kockice .Zagrijete ulje u tavi/ja to radim u woku/prepržite tikvice da smekšaju i dobiju boju ,dodate češnjak /sitno nasjeckan i peršin ,nastavite dinstati još par minuta .Dodate pesto u tikvice pustite da se lagano zagrije na tavi pa ga dobro promiješate sa tikvicama.Maknite sa strane napravite bešamel.
Sastojci/4 osobe
250g svježih lazanja3-4 srednje tikvice
1žlica maslinovog ulja
1mali češanja češnjaka
1 žličica nasjeckanog peršina
sol,papar
120g ribanog sira
Bešamel:
500ml mlijeka1žličica maslaca
1 žličica ulja
2 ravne žlice brašna
500ml mlijeka
sol,bijeli papar
na vrh noža naribani muškatni oraščić
Pesto:/2žlice kupovnog
1 mali češanj češnjaka
20 listova svježeg bosiljka
50ml maslinovog ulja
2žlice ribanog parmezana
10g pinjola/orašasta nota po želji/preprženi bajami ,orah ili sl.
sol,papar
Priprema:
Narežite tikvice na kockice .Zagrijete ulje u tavi/ja to radim u woku/prepržite tikvice da smekšaju i dobiju boju ,dodate češnjak /sitno nasjeckan i peršin ,nastavite dinstati još par minuta .Dodate pesto u tikvice pustite da se lagano zagrije na tavi pa ga dobro promiješate sa tikvicama.Maknite sa strane napravite bešamel.
Bešamel:
Zagrijete i otopimo maslac sa uljem ,pa dodate brašno prodinstajte kratko da se brašno lagano preprži ,podlijete miješajući sa mlijekom.Nastavite miješati metlicom dok se bešamel ne zgusne ,posolite i poparite ,dodate naribani muškatni oraščić.Odložite sa strane.Pesto:
U mužaru izradite sve sastojke avanom da se dobije pasta dodate maslinovo ulje da dobijete fini gusti pesto.