Vrlo jednostavan turski doručak ,marinirani luk sa jajima ,i preljevom od maslinovgo ulja u malo ljute paprike uz masline i prepečeni kruh .
Sastojci:
1luk/veliki
4 jaja
1žlica maslinovog ulja
Marinada:
1žlica brašna
1/4žličice soli
1/4žličice svježeg mljevenog papra
1/4žličice mljeven slatke paprike
Preljev:
1žlica maslinovog ulja
1/4žličice maslaca
1/4 pull biber/tucana ljuta paprika
Priprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu ,promiješate .Ogulite i narežete luk na srednje debele velike okrugle fete.Izvadimo sredinu luka
Zagrijemo ulje u tavi .Luk umočimo s obje strane u marinadu prepržimo kratko sa jedne i druge strane u ulju.U zdjelu razbijemo jaja.Vadimo žumanjke sa malo bjelanjak /za to možete koristi koru od jaja i stavljamo na luk.Posolite i poparite jaja .Pustimo da se ispeku po vašem ukusu,dali skroz ili da žumanjak ostane tekući to ostavljam vama ,ja volim kad je žumanjak još tekući.