Sastojci:/4 osobe
8 tankih šnicli/svinjetina, može i teletina ili piletina
4 srednja krumpira
4 fete šunke
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1 mali protisnuli češanj češnjaka
na vrh noža muškatni oraščić
sol,papar
malo timijana/origano.
Pohanje klasično:brašno, jaje i krušne mrvice, sol.
Priprema:
Rastanjite šnicle, posolite i poparite te prospite sa malo timijana/origano/, odložite do korištenja.Skuhate oguljeni i narezani krumpir u slanoj vodi, procijedite ga i izradite vilicom.U smjesu krumpira dodati maslinovog ulja , promiješati /smjesa mora biti gusta ali ne suha pa po potrebi dodate malo više ulja/ zatim protisnuli češnjak/nemojte pretjerivati/ , oraščić, peršin, sve dobro promiješate pa isprobati slanost pa doraditi solju i paprom po ukusu.
Smjesu od krumpira podijeli na 4 dijela.Na svaku šniclu staviti dio nadjeva, šnitu šunke preklopiti drugom šniclom, pritisnuti da se poveže.
POhati klasično: prvo u brašno, potom u jaje koje ste izradili sa malo soli i na kraju u mrvice.
Pohane šnicle peći u dobro zagrijanoj masnoći ili u pećnici na 200C/ 25 min u ovisnosti koliko su vam debele šnicle.
Servirati toplo uz kuhano povrće , komadić limuna ili salatu.